Vähk võttis Itaalia jalgpallilegendilt kõigest 58-aastaselt elu

Christopher Krutto
Copy
Gianluca Vialli.
Gianluca Vialli. Foto: imago/Gribaudi/ImagePhoto/Scanpix

Itaalia jalgpallilegend Gianluca Vialli suri kõigest 58-aastaselt.

Viallil diagnoositi 2017. aastal kõhunäärmevähk, millest ta 2020. aasta aprillis paranes. 2021 sai ta kahjuks uuesti sama diagnoosi ning seekord ei suutnud ta enam haigust alistada.

Detsembris teatas itaallane, et lahkub oma rollist rahvuskoondise juures, et keskenduda oma tervisele.

Legendaarne ründaja tegi kõigepealt endale nime Sampdorias, kellega võideti 1991. aastal Itaalia liiga ning lisaks veel UEFA karikavõitjate karika ehk UEFA korraldatud võistluse, kus osalesid kõigi Euroopa maade karikavõistluste võitjad.

1992. aastal liitus Vialli Torino Juventusega, kelle ridades võitis ka Meistrite liiga. Kusjuures Vialli on seni viimane Juventuse kapten, kes on saanud Meistrite liiga trofeed üles tõsta.

1996. aastal liitus ta Inglismaa kõrgliigas mängiva Londoni Chelsega ning 1998. aastal sai temast klubi peatreener. Ühtlasi oli ta esimene itaallane, kes Inglismaa kõrgliigas oli mõnda klubi juhtinud. Tema käe all võideti liigakarikas, UEFA karikavõitjate karikas ja UEFA superkarikas. Lisaks aitas ta klubi 2000. aastal karikavõistluste finaali, kuid sai järgneval hooajal kehvade tulemuste tõttu hundipassi.

Mängijakarjääri jooksul lõi Vialli erinevate klubide eest transfermarkt.com-i andmetel 673 mänguga 259 väravat. Itaalia koondises sahistas ta 59 mänguga 16 korda võrku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles