Rahvusvaheline autoliit mälestab ilusa žestiga varalahkunud USA rallilegendi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ken Block kihutamas oma võistlusnumbri 43 all.
Ken Block kihutamas oma võistlusnumbri 43 all. Foto: WRC.com

Rahvusvaheline autoliit (FIA) andis teada, et eemaldab austusest Ken Blocki vastu tema võistlusnumber 43 ametlikust kasutusest.

USA ralliikoon hukkus selle aasta alguses mootorsaaniõnnetuses, olles 55-aastane. Utah' osariigis asuva Wasatchi maakonna politsei sõnul sõitis Block parasjagu järsust nõlvast üles, kui tema mootorsaan kummuli läks ning mehele peale vajus. Kuigi Block sõitis seltskonnas, siis õnnetuse hetkel oli ta üksi. Mees tunnistati kohapeal surnuks.

Block oli üks USA märgilisemaid rallisõitjaid, kes lisaks võistlusradadel kihutamisele kogus tuntust ka trikivideotega. Möödunud hooajal võistles ta USA meistrivõistlustel, kus võitis kaheksast rallist neli. Lisaks kihutas ta paiguti WRC-sarjas, kus tema parimaks tulemuseks jäi 2013. aastal saavutatud Mehhiko ralli seitsmes koht.

«Arvestades meie suure sõbra Ken Blocki panust mootorisporti ja asjaolu, et teda hinnati üle kogu maailma väga-väga kõrgelt, on ainult asjakohane, et tema võistlusnumber 43 eemaldatakse 2023. aasta WRC-hooajal kasutusest,» sõnas FIA president Mohammed Ben Sulayem WRC-sarja kodulehele.

«Kuigi see on väike žest, siis loodame, et toob tema perele ja sõpradele praegusel ajal veidigi lohutust. Ken oli tõeline legend ja tema mälestus elab meiega igavesti,» jätkas FIA president.

WRC Promootori tegevdirektor Jona Siebel lisas omalt poolt: «Ei saa alahinnata Keni mõju rallile: ta viis meie spordiala täiesti uue auditooriumini. Keni jaoks oli fännide kaasamine esmatähtis, mis muutiski ta WRC-sarjas armastatud tegelaseks. Numbri 43 eemaldamine on meie väike austusavaldus Keni perekonna, sõprade ja fännide vastu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles