Himma otsustas Tour de Skid jätkata, kuid jäi valusalt veerandfinaali ukse taha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Martin Himma.
Martin Himma. Foto: Tairo Lutter

Tour de Skil oli täna kavas suusatuuri viies etapp ehk Val di Fiemme klassikasprint, kus meeste konkurentsis võidutses taas üldliider Johannes Høsflot Klæbo

Klæbo näitas vinget minekut juba kvalifikatsioonis, kui sai kirja 2.37,53-ga. Norralase lähim jälitaja oli eelsõidus rootslanne Calle Halfvarsson, kes läbis raja 2,94-sekundit aeglasemalt.

Ühtekokku tuli täna starti 67 meest, kelle seas oli mõneti üllatuslikult ka Martin Himma. Nimelt nägi meie suusahundi esialgne plaan ette pelgalt neljast suusatuuri etapist, see tähendas Val Müstairis (Šveits) ja Oberstdorfis (Saksamaa) toimunud võistlustelt osa võtmist, kuid jooksvalt otsustati reisida ikkagi ka Itaaliasse Val di Fiemmesse, kus peetakse kolm viimast etappi. 

Tänane sprint Himma jaoks aga liiga palju suunurki tõstma ei pannud. Nimelt kaotas ta kvalifikatsioonis Klæbole 11,24 sekundiga, jäädes nõnda kolmandana veerandfinaali ukse taha. 30 parema sekka lipsamiseks tulnuks rada läbida 0,55 sekundit kiiremini.

Kohasõitudes, nagu öeldud, näitas taas võimu Klæbole, kellele järgnesid lõpuks Halfvarsson ja itaallane Simone Mocellini. Lõpp-protokollist võib Himma leida aga 32. realt, kuna veerandfinaali pääsenud rootslane William Poromaa hiljem diskvalifitseeriti.

Suusatuuri üldarvestuses on Klæbole edu Halfvarssoni eest 58 sekundit, üldarvestuse kolmandalt realt leiab Federico Pellegrino (+1.08), kellest sekundi võrra jääb maha Paal Golberg.

Naiste konkurentsis võiduses Val di Fiemme sprindis norralanna Lotta Udnes Weng, kellele järgnesid kaasmaalased Tiril Udnes Weng ja Mathilde Myhrvold.

Üldarvestuses juhib suusatuuri aga rootslanna Frida Karlsson, kelle edumaa T. U. Wengi ees on 41 sekundit. Kolmas on soomlanna Krista Pärmäkoski (+1.05). 

Tänavusel Tour de Skil on kavas veel kaks etappi: laupäeval sõidetakse 15 km ühisstardist klassikasõit ning pühapäeval kuulus, 9 km pikk lõputõus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles