Epeenaised jahivad olümpiapiletit

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Kuusk
Kristina Kuusk Foto: Toomas Huik

9.-11. märtsini toimub Barcelonas vehklemise MK etapp, kus on kavas nii individuaalvõistlus kui ka naiskonnavõistlus. Antud turniir on eelviimane võistlus, mille tulemused lähevad arvesse Londoni olümpiale kvalifitseerumisel.

Reedel ning laupäeval toimub naistele individuaalvõistlus, millele on registreerunud 240 sportlast 46 riigist. Barcelonas on võistlustules maailma edetabeli 45 parimat naist, kirjutab eok.ee.

Eestlannade kohad antud edetabelis on järgnevad: Kristiina Kuusk 29., Irina Embrich 34., Erika Kirpu 36., Julia Zuikova 57. ning Julia Beljajeva 64.. Barcelona ja järgmisena toimuva St. Maur turniiride järel kvalifitseeruvad OM individuaalvõistlusele Euroopast kaks maailma edetabeli parimat. Nende riikide esindajad, mis kvalifitseeruvad olümpiale võistkondliku edetabeli alusel, ei lähe siin arvesse.

Vaata individuaalset maailma edetabeli seisu.

Pühapäeval asub Londoni olümpiapääsme eest võistlustulle Eesti epeenaiskond koosseisus Kristiina Kuusk, Irina Embrich, Erika Kirpu ja Julia Beljajeva.

Naiskondadest kvalifitseeruvad olümpiale maailma edetabeli neli parimat riiki. Lisaks neile veel iga nelja tsooni (Euroopa, Aasia-Okeaania, Ameerika, Aafrika) parim riik tingimusel, et tema edetabelikoht jääb vahemikku 5.-16.. Juhul, kui tsooni esindaja ei mahu 16 parema hulka, tagab olümpiale koha üldedetabeli paremuselt järgmine riik.

Eesti naiskonna maailma edetabeli praegune neljas koht ei peegelda olümpiale pääsu tegelikku seisu, kuna olümpiale kvalifitseerumise edetabelis võetakse arvesse ainult 01.04.2011-31.03.2012 saavutatud tulemusi. Selle järgi on eesti naiskond hetkel seitsmendal kohal.

Vaata võistkondlikku maailma esetabeli seisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles