Kamraadide haigestumine kinkis noorele Eesti laskesuusatajale MK-sarja debüüdi (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rene Zahkna oli täna Eesti meestest parim.
Rene Zahkna oli täna Eesti meestest parim. Foto: Greta Külvet

Meeslaskesuusatajad tegid oma 2023. aasta esimese stardi täna Pokljukas, kui pistsid omavahel rinda sprindidistantsil. Ühtlasi oli see elu esimeseks MK-etapiks Tuudor Palmi jaoks.

Meeste sprindis ei saanud keegi vastu norralasele Johannes Thingnes Böle, kes eksis tiirudes küll korra, kuid tuli ikkagi üle finišijoone kõige kiirema ajaga – 23.55,9. Talle järgnesid kaasmaalased Tarjei Bö (0; +48,2) ja Sturla Holm Lägreid (1; +55,6).

Esimese tiiru järel võistlust juhtinud neljas norralane Vetle Sjaastad Christiansen jättis teises tiirus üles koguni kolm märki, mistõttu finišeeris alles 13ndana (+1.32,8). 

Meeste sprindi esikümme
Meeste sprindi esikümme Foto: biathlonresults.com

Eestlastest täna keegi jälitussõitu ehk 60 parema sekka ei jõudnud. Rene Zahkna oli 92 mehe konkurentsis 62. (2; +3.24,8), Robert Heldna 81. (1; +4.16,4) ja MK-sarja debüteerinud Tuudor Palm 82. (1; +4.18,8).

Palm sai säärase võimaluse, kuna tavapärasest A-koondislased Raido Ränkel ja Kaido Siimer haigestusid.

Pokljuka MK-etapp jätkub homme jälitussõitudega. Kui meeste seas meil kellelegi kaasa elada pole, siis naiste konkurentsis teenis eilse sprindi 49. kohaga startimisõiguse Tuuli Tomingas. Kas ta ka lähtejoonele tuleb, on veidi lahtine: nimelt taastub Indrek Tobrelutsu hoolealune samamoodi haigusest, mistõttu ei pruugi tema organism sprindipingutusest veel taastunud olla.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles