Eesti noortekoondise kapten lõi käed Saksamaa kõrgliiga tippu kuuluva klubiga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Andreas Vaher suudlemas Itaalia U18 vanuseklassi meistritiitlit.
Andreas Vaher suudlemas Itaalia U18 vanuseklassi meistritiitlit. Foto: Instagram @andreas.vaherr

Eesti U19 jalgpallikoondise kapten Andreas Vaher vahetas aastanumbri vahetudes ka klubi, kui siirdus Itaaliast SPALi ridadest Saksamaale SC Freiburgi.

18-aastane keskkaitsja sõlmis Saksamaa kõrgliigaklubiga kolme ja poole aasta pikkuse lepingu ning viibib praegu nende U23 meeskonnaga Hispaanias laagris.

Freiburgi duubelmeeskond, mille ridades Vaher esimese hooga ilmselt ka mänguaega teenima hakkab, pallib igapäevaselt 3. Bundesligas ning poole hooaja pealt hoitakse seal viiendat kohta.

Freiburgi esindusmeeskond lõpetas Saksamaa kõrgliiga mullu aga kuuenda kohaga ning tänavu mindi jõulupausile koguni teiselt positsioonilt. Paralleelselt mängitakse ka Euroopa liigat, kus alagrupiturniir läbiti puhaste paberitega ning edeneti 16 parema hulka. 

Nõmme Unitedi kasvandik Vaher pühkis kodumaa tolmu jalge alt 2021. aasta kevadel kui siirdus Itaaliasse SPALi. Ferrara klubis jäi tema ja meeskonna eredaimaks saavutuseks U18 vanuseklassi Itaalia meistritiitel.

Lisaks on tagalamees enda oskusi demonstreerinud Eesti noortekoondises: septembrikuisel U19 valikturniiril aitas ta sinisärkidel šokeerida näiteks Itaaliat ja Poolat ning edenes seeläbi Eliitringi.

Heade esituste pealt kutsuti 18-aastane Vaher novembrikuiseks Balti turniiriks ka U21-koondisesse ning põgusalt sai ta sõpruturniiri raames nuusutada ka A-koondise lõhna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles