Portaal: Eesti tippkohtunikule määrati Euroliigas neljamänguline vilistamiskeeld

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kohtunik jälgimas Barcelona superstaari Nikola Mirotici tegutsemist. Pilt on illustratiivne.
Kohtunik jälgimas Barcelona superstaari Nikola Mirotici tegutsemist. Pilt on illustratiivne. Foto: Oscar J. Barroso

Portaal Mozzart Sport kirjutab, et Eesti korvpallikohtunikule Aare Hallikole määrati vana aasta eelviimasel päeval tehtud eksimuse tõttu neljamänguline vilistamiskeeld.

Nimelt mõistis Halliko 30. detsembril õigust Barcelona ja Crvena zvezda vahelises Euroliiga kohtumises ning luges määrustevastaselt ära Kataloonia klubi tähtmängija Nikola Mirotici kaugviske, mis mängu lisaajale saatis.

Nimelt astus Hispaania koondislane enne viset (pall käes) küljejoonele, mis reeglite järgi tähendanuks mõistagi pallikaotust. Halliko aga seda ei märganud ning luges mõned sekundid enne lõpusireeni teele saadetud kaugviske ära.

Pöörase kaugviske tulemusena õnnestus Barcelonal seis 84:84 viigistada ja mäng lisaajale viia, kust hiljem ka 99:94 võit teeniti.

Kuigi võidupunktid kanti neile tabelisse, tunnistas Euroliiga hiljem, et tegelikult eksisid kohtunikud normaalajal lõpus. «Palli saamise hetkel astus Nikola Mirotic küljejoonele ning palli valdamine oleks pidanud minema Crvena zvezdale ja mängukellale jääma 3,3 sekundit,» kulges liigapoolne avaldus.

Kõnealuse kohtumise tipphetked:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles