Pärnu lõi käed vana tuttavaga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Saimon Sutt (nr 10) kuus aastat tagasi Pärnu Sadama särgis.
Saimon Sutt (nr 10) kuus aastat tagasi Pärnu Sadama särgis. Foto: Margus Ansu

Pärnu Sadama korvpallimeeskond andis ühismeedias teada, et on löönud käed Saimon Sutiga.

Eelmise hooaja seljatrauma tõttu sisuliselt vahele jätnud 27-aastane viskav tagamängija liitub Pärnuga Islandi kõrgliiga klubist KR Reykjavik. Küll rahustas klubi peatreener Gert Kullamäe kõiki innukaid korvpallifänne, kes 201 cm pikkust mängumeest kohe-kohe taas väljakul näha loodavad. 

«Kui ta terve on, on sellest meeskonnale väga suur kasu. Hetkel aitame ta ree peale ja vaatame, mis edasi,» sõnas juhendaja.

Tartust korvpallurina tuule tiibadesse saanud Sutt on koduses kõrgliigas aastate jooksul kandnud Sadama, Tartu Ülikooli ja Rapla Avis Utilitas särki. Hooajal 2019/20 sai ta ennast proovile panna ka Austria kõrgliigas Oberwarti meeskonnas.

Austria meistriliigas olid Suti põhiturniiri keskmised numbrid 19 mänguga 23,1 minutit, 11,1 punkti, 3,2 lauapalli ja 2,2 söötu. Hooajal 2020/21 Raplas mängides kogus ta Paf Eesti-Läti liigas keskmiselt 31,2 minutit, 11,5 punkti, 3,9 lauapalli ja neli söötu.

2021/22 sai tagamees kirja vaid kolm karikamängu ja kolm kohtumist Eesti-Läti liigas ning pidi seejärel seljatrauma tõttu hooaja lõpetama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles