OTSEBLOGI ⟩ Head võimalust omanud Ilves piirdus hüppemäel keskpärase õhulennuga, võit rändas Austriasse

Karl-Joosep Küngas
Copy

Kahevõistluse MK-sari jätkub kodusel Otepääl. Laupäeval toimus ühisstardiga võistlus, mille võitis austerlane Johannes Lamparter. Kristjan Ilves ei suutnud hüppetornis edu saavutada ja piirdus koduvõistlusel 10. kohaga.

Suusarajal tegi Ilves korraliku sõidu. Ta püsis stabiilselt koos liidritega, kuigi esimese 10 sekka trügima ei hakanud. Üldiselt püsiski peagrupp ilusti koos, kuid sõidu keskosas proovis vahepeal soomlane Eero Hirvonen, kes siiski lõpuks kinni püüti.

Viimasel ringil tõmbasid peagrupiga kerge vahe sisse vennad Jens Luraas ja Einar Luraas Oftebrod ning Johannes Lamparter, kes lõpuks sellises järjekorras ka suusaraja esimesed kolm kohta ära jagasid.

Ilves suutis viimasel ringil esimeste rünnakud üle elada ning ületas finišijoone 11. kohal. Kuigi koht ise ei tundu nii uhke, siis vahe esimesega oli kõigest 4,1 sekundit ehk hüppemäel jättis eestlane ellu võimalused kõrgesse mängu sekkumiseks.

Foto: FIS

Enne võistlust:

Sel hooajal on MK-sarjas teist korda kavas programm, kus kahevõistlejatel tuleb enne suusarajal paika panna järjestus, millega minnakse hüppevõistlusele. Kokku on selline formaat kasutusel kolmel korral. Esimest korda toimus säärane võistlus hooaja esimesel MK-etapil Rukal, kus teistele jäi alistamatuks Jarl Magnus Riiber. Kristjan Ilves teenis toona 13. koha.

Otepääl on Ilves hoopis paremas löögi hoos ja seda just hüppemäel. Sellele andis tõestuse ka reedel peetud proovivõistlus, kus Eesti kahevõistleja sai teise koha, lennates 96 meetrit ja teenides 126,8 punkti. PCR-võistluse võitis sakslane Julian Schmid, kes teenis 96,5 m õhulennu eest 128,2 silma. Kolmas oli norrakas Jens Luraas Oftebro (125,6).

Kui mingil põhjusel ei saa laupäeval või pühapäeval hüppevõistlust kasutada, siis võetakse kasutusele eelvõistluse tulemused. Nende järgi saaks Ilves Schmidist rajale kaheksa sekundit hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles