Ootamatu kõhuhäda röövis olümpiamedalistilt priske palgapäeva

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Krista Pärmäkoski.
Krista Pärmäkoski. Foto: Gian Ehrenzeller

Viie etapi järel Tour de Ski üldarvestuses kolmandat kohta hoidnud Krista Pärmäkoski on sunnitud suusatuuri ootamatult pooleli jätma. 

Nimelt haigestus soomlanna öö jooksul ning kuigi teda ei saanud kätte koroonaviiruse pisik, siis tegi seda kõhuviiruse oma, mis murdis maha ka koondisekaaslase Jasmi Joensuu.

«Minu suusatuur lõppes tänase hommikuga. Ma küll üritasin pärast unetut ööd kuidagi jalgu alla saada, kuid kõhuviirus murdis ikkagi selle naise maha. Ma tunnen end kohutavalt,» andis Pärmäkoski ühismeedias teada.

Suusatuuri pooleli jätmisega tuleb Pärmäkoskil suu puhtaks pühkida ka prisketest auhinnarahadest. Nimelt on Tour de Ski võitjale ette nähtud 80 000 eurot, samal ajal kui teine ja kolmas koht pistavad taskusse vastavalt 60 000 ja 40 000 eurot. 

Viiekordne olümpia- ja seitsmekordne MM-medalist Pärmäkoski hoidis kaks etappi enne tuuri lõppu naiste arvestuses kolmandat kohta, jäädes rootslannast liidrist Frida Karlssonist maha minuti ja 5 sekundiga. Soomlanna ette mahtus veel ka norralanna Tiril Ugnes Weng, seda 24 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles