Tubli suusasõidu teinud Ilves: poodium on võimalik paarikümnel mehel

Siim Kaasik
, reporter
Copy

Kahevõistleja Kristjan Ilves on Otepää MK-etapi hüppevõistluse eel soodsal positsioonil, kuid poodiumist veel ei mõtle.

Ilves teenis 10 km ühisstardis 11. koha, kaotades norralasele Jens Lurås Oftebrole 4,1 sekundiga. Hüppemäele ümberteisendades on Ilvese vahe liidriga üks meeter.

«Tööd sai tehtud,» lausus Ilves pärast suusasõitu. «Eesmärk oli liidrile võimalikult lähedal olla ja see sai täidetud. See koht väga ei määra midagi. Suusarajal oli andmist otsast lõpuni. Esimesed kaks ringi oli tempo veidi maas, aga kolmas-neljas ring oli kogu aeg surumine.»

Ilvese eesmärk oli suusarajal võimalikult ees püsida. Teisel ringil jäi ta küll korraks karpi ning kaotas viis kuni kümme kohta, kuid tegi paar tugevamat sprinti ning pääses tagasi soodsamale positsioonile.

«Rajal toimus kogu aeg midagi. Esimesed kaks ringi oli küll selline tunne, et saaks selle tempo kiiremaks, et lihtsalt gruppi vähem mehi jääks. Kiirel rajal on ikka palju võitlust,» nentis Ilves.

Hüppevõistlus peaks Tehvandi mäel algama kell 18, kuid selle toimumine pole tuuleolude tõttu päris sada protsenti kindel. «Kas võistlus toimub, seda näeb mäel. Tuulesuund on parem, aga mitte päris mäe tagant. Eks see hakkab mõjutama,» lausus Ilves.

Kui aga hüppevõistlus toimub, siis millisteks hindab Ilves oma poodiumivõimalusi? «Ma ei mõtle sellele. Poodium on 20-30 mehel praegu võimalik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles