Sõja kiuste Venemaale jäänud Tšehhi treener: mul on kehtiv leping ja muu mind ei huvita (1)

Christopher Krutto
Copy
Marcel Lička
Marcel Lička Foto: FC Orenburg/Facebook

Venemaa jalgpalliklubi Orenburgi tšehhist peatreener Marcel Lička tunnistas, et Ukrainas toimuv on kurb, kuid sport tuleks poliitikast lahus hoida.

Lička lõi Orenburgiga käed juba 2020. aastal, kuid otsustas pärast möödunud aastal puhkenud Ukraina sõda, et jääb Venemaale pidama. Nüüd uuris Tšehhi portaal iSport.cz, mida ta arvab olukorrast Ukrainas.

« Kas minu tuttavad mõistavad mind hukka, et ma Venemaal töötan? Pean ütlema, et sellist asja ei ole. Mu sõbrad ja tutavad mõistvad, et ma olen siin spordi pärast. Ma olen alati öelnud, et sport ei ole osa poliitikast,» rääkis peatreener.

Kuigi ühtpidi pani ta käima venelaste propagandamasina põhilise lause, et sport ja poliitika peaksid lahus olema, kuigi ometi on riigis paljud tippsportlased ühtlasi ka armee liikmed ning Venemaa president Vladimir Putin edukate sportlastega tihti ka ühele pildile jääb. Olgu mainitud ka see, et Orenburgi jalgpalliklubi kuulub Venemaa gaasihiiule Gazpromile.

Tõsi, mõni hetk hiljem ütles ta, et Ukraina sõja toimumine on kurb. «Ma ei oleks eales uksunud, et midagi sellist võib 21. sajandil juhtuda. Aga ma töötasin Venemaal enne eseda, mul on Orenburgiga kehtiv leping ja muu mind ei huvita.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles