Kanepi kaotas Austraalias pika lahingu ning põhitabelisse ei pääsenud (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Brenton Edwards/AFP/Scanpix

Tennise Eesti teine reket Kaia Kanepi (WTA 32.) kaotas läinud ööl Austraalias toimuva Adelaide 2 WTA-turniiri kvalifikatsiooni teises ringis 2:6, 6:4, 5:7 rumeenlannale Sorana Cristeale (WTA 45.).

Kaks tundi ja üheksa minutit kestnud kohtumise esimeses setis ei saanud Kanepi rumeenlannale eriti vastu. Eestlanna jäi kiirelt 0:3 kaotusseisu ning 36 minutit kestnud avasetis oli Cristea esimese servi õnnestumise protsent 72, Kanepil vaid 41.

Teine sett oli tasavägisem, Kanepi suutis Cristea servi murda otsustaval hetkel, asus juhtima 5:4 ning suutis seejärel oma geimi kindlalt hoida. Kanepi esimese servi õnnestumise protsent tõusis 52-ni, kuid Cristreal oli see jätkuvalt parem ehk 66 protsenti.

Kohtumise saatus otsustati kolmveerand tundi kestnud kolmandas setis. Kanepi alustas hästi ning tal õnnestus Cristea serv kindlalt murda, kuid peagi vastas rumeenlanna samaga ja seis oli tasa 2:2. Kanepi tegi veel ka teise servi murde, suutis enda oma hoida ning pääses juhtima 5:3. Paraku kaotas eestlanna siis neli geimi jutti ning ei suutnud kohtumist enda kasuks kallutada.

Kanepi vs. Cristea matši statistika

Foto: FlashScore.com

Adelaide 2 WTA 500 taseme turniir on viimane soojendusturniir enne ülejärgmisel nädalal algavat aasta esimest suure slämmi turniiri ehk Austraalia lahtisi.

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 17.) läheb fortuuna tahtel Adelaide 2 avaringis vastamisi hispaanlanna Paula Badosaga (WTA 9.). Varem on naised omavahel kohtunud korra, kui 2021. aasta Ostrava turniiril jäi 6:3, 6:4 peale Kontaveit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles