26-aastane maailmameister jäi treeningul auto alla ja suri (6)

Postimees Sport
Copy
Liiklusõnnetus Itaalias. Foto on illustratiivne.
Liiklusõnnetus Itaalias. Foto on illustratiivne. Foto: Freiwillige Feuerwehr Luttach/AP/Scanpix

Austria sõudmise tulevikulootus Christoph Seifriedsberger suri Itaalias toimunud õnnetuses, kui auto talle rattatreeningu ajal otsa sõitis. U23 vanuseklassi maailmameister suri kõigest 26-aastaselt.

Traagiline õnnetus juhtus reedel Kesk-Itaalias Lazio lähistel Sabaudias, kui äsja alanud Austria koondise treeninglaagri ajal oli käimas kolmetunnine rattatreening. Treeningul osalenud sportlaste reas viimasena sõitnud Seifriedsberger sai löögi tagant lähenenud Lancialt ja suri kokkupõrge tagajärjel sündmuskohal, kirjutas Kronen Zeitung.

Austria koondise peatreener Robert Sens katkestas koheselt treeninglaagri, mis pidi kestma 14. jaanuarini. Kõik ülejäänud koondislased pidid laupäeval andma kohalikule politseile ütlusi ning said seejärel psühholoogilist abi.

Seifriedsberger tuli 2016. aastal U23 maailmameistriks üksikaerulisel neljapaadil ning jäi 2020. aasta EMil samas paadiklassis Austria paatkonnaga neljandaks.

Viimastel hooaegadel keskendus ta üksikaerulisele kahepaadile ning sõitis koos Bruno Bachmairiga. «Tema unistus oli minna 2024. aasta Pariisi olümpiale koos oma paarimehe Bachmairiga. Seifriedsberger oli spordis ja õpingutel väga ambitsioonikas, aga üleüldse abivalmis ja lahke inimene,» kirjeldas hukkunud sõudjat tema esimene treener Kurt Sandhäugl.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles