VIDEO Dakari kogu raha eest: eestlased käisid kolm korda üle katuse (1)

Postimees Sport
Copy
Urvo Männama ja Risto Lepik Dakari rallil.
Urvo Männama ja Risto Lepik Dakari rallil. Foto: Martin Macik

Dakari seitsmendal päeval käisid Urvo Männama ja Risto Lepik oma Toyota Hiluxiga liivadüünides kolm korda üle katuse. Õnneks maandus auto ratastele, meestel õnnestus võistlust jätkata ja finišisse jõuda.

Männama ja Lepik said Dakari nö kogu raha eest. Seitsmendal katsel sõitis neist mööda hilisem katse võitja Yazeed Al-Rajhi ning eestlased proovisid saudi järel liivadüüni ületada. Paraku oli nende kiirus natuke liiga suur ning nii käidi allamäge kolm korda üle katuse.

«Sõitsime rahulikult liiva sees. Yazeed, kes tänase katse võitis, läks meist mööda, ta läks düünist vasakult kaarega peale. Tundus, et sealt on lauge minek, et lähme ka. Enne seda oli pikk sirge, ju kiiruse taju kadus ära, kiirust oli gramm liiga palju,» kirjeldas Männama üle katuse käimist Dakar Rally Team Estonia Facebooki videos.

Dakari debütandi sõnul ei olnud sellest aga midagi hullu. «Nukk oli järsk, maandusime nina peale, sealt katuse peale. Kuna oli kalle ka, siis hakkas ühele poole rullima. Esimene mõte oli, et palun, maandu ratastele. Esimese korraga ei maandunud, aga teine kord jäi ratastele seisma.»

Auto oli aga piisavalt terve, et katset jätkata ning hoolduspunkti jõudes said mehaanikud auto kahe tunniga uuesti korda putitada. «Minu uks ei püsinud katse lõpuni kinni, proovisin kinni tõmmata, aga loobusin, sõitsin lahtise uksega. Lahe oli kokkuvõttes: nagu Colin McRae. Kogemus täie raha eest, olen saanud kõike kogeda. Täna saab telgis magada ka, mis saaks parem olla,» ütles Männama.

Männama ja Lepik said katsel 32. koha, kokkuvõttes ollakse koha võrra kõrgemal. Bagide klassis sõitvad Toomas Triisa ja Mart Meeru on üldarvestuses 13. kohal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles