Paarissegateates pääses poodiumile üllatuskoondis, Eesti duo käis neljal trahviringil

Karl Mihkel Eller
Copy
Kolmanda koha saanud šveitslased Amy Baserga ja Niklas Hartweg.
Kolmanda koha saanud šveitslased Amy Baserga ja Niklas Hartweg. Foto: DARKO BANDIC/AP/Scanpix

Laskesuusatamise MK-etapil Pokljukas on viimasel päeval kavas segateatevõistlused. Paarissegateate võitis Norra (Vetle Sjaastad Christiansen ja Ingrid Landmark Tandrevold), Eestil (Rene Zahkna ja Susan Külm) tuli leppida 18. kohaga.

Norra duo võidus ei tekkinud kahtlust algusest alates. Väga täpset laskmist näidanud Christiansen ja Tandrevold kasutasid vaid viite varupadrunit ning konkurentidel ei tekkinud nende vastu võimalustki. Teiseks tulnud ja ühe padruni rohkem kulutanud Prantsusmaad (Antonin Guigonnat ja Lou Jeanmonnot) edestati 41 sekundiga.

Kolmanda kohaga üllatas Šveits, 22-aastased Niklas Hartweg ja Amy Baserga võtsid oma karjääri esimese MK-etapi poodiumikoha. Hartweg tuli hooaja avaetapil Kontiolahtis tänu täpsele laskmisele tavadistantsil teiseks, Baserga senine parim koht MK-sarjas oli 12. Neljandaks tuli Soome (Tuomas Harjula ja Suvi Minkkinen), kaotust võitjale kogunes 1.33,3.

Rene Zahkna.
Rene Zahkna. Foto: Greta Külvet

Eesti paari võistlus läks aia taha kohe pärast esimest lasketiiru, kus Zahkna kasutas ära kõik varupadrunid, kuid pidi minema veel kahele trahviringile. Kaotusat liidriks kerkinud Norrale oli kogunud juba 1.09,9. Kokku tuli Eesti koondisel käia neljal trahviringil ja kasutati 15 varupadrunit. Kaotust võitjale oli kokkuvõttes 4.43,7.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles