VIDEO ⟩ Tipplaskesuusataja pani rumalusega enda elu ohtu, olümpiavõitja: see on katastroof (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Thierry Langer, of Belgium, tries to fix a problem with his rifle during the Mixed Relay competition at the Biathlon World Cup event in Pokljuka, Slovenia, Sunday, Jan. 8, 2023. (AP Photo/Darko Bandic)  XAF148
Thierry Langer, of Belgium, tries to fix a problem with his rifle during the Mixed Relay competition at the Biathlon World Cup event in Pokljuka, Slovenia, Sunday, Jan. 8, 2023. (AP Photo/Darko Bandic) XAF148 Foto: Darko Bandic

Laskesuusatamise MK-sarjas sõideti Pokljukas segateatesõit, mille võitis Prantsusmaa. Hoopis enam pakkus kõneainet Belgia koondislase Thierry Langeri tegutsemine lasketiirus.

Belgia teises vahetuses olnud Langerit tabas enne püstitiiru ebaõnn. Ta kukkus suusarajal nõnda halvasti, et tema relv sai kannatada. Lisaks sellele oli püssitoru tugevalt lund täis, mida polnud kuigi lihtne sealt eemaldada.

Langer astus aga sammu, mida usutavasti näidatakse tulevikus õppevideona ja seejuures punkti all, mis on lasketiirus keelatud. Nimelt otsustas püssitoru suu juurde asetada, et sinna sisse puhuda. Antud liigutus on rangelt keelatud. Õnneks polnud tema relv laetud.

Rootslasest olümpiavõitja Björn Ferry oli nähtust jahmunud. «See on täielikult eluohtlik. Sportlane ei tohi hoida püssitoru enda näo suunas. See on katastroof,» lausus Rootsi rahvusringhäälingus eksperdina töötav Ferry.

Segateatesõidus triumfeeris lõpuks Prantsusmaa nelik, kes suutis esikoha võita vaatamata trahviringil käimisele. Nad edestasid lõpuks finišis teisele kohale tulnud Itaaliat 24,6 ja Rootsit 47,2 sekundiga. Eesti nelik koosseisus Robert Heldna, Tuudor Palm, Tuuli Tomingas ja Johanna Talihärm lõpetasid võistluse 17. kohaga, kaotades võitjale enam kui viis ja pool minutit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles