Dakar jõudis poole peale, eestlastel oli hea päev

Toimetas Ville Arike
Copy
Urvo Männama ja Risto Lepik Dakari rallil.
Urvo Männama ja Risto Lepik Dakari rallil. Foto: Martin Macik

Dakari rallil osalevad mõlemad Eesti ekipaažid said pühapäeval oma klassis 17. koha, Urvo Männamale ja Risto Lepikule oli see ralli senine parim tulemus.

Pühapäeval jõudis Dakari maratonralli poole peale. Täna on oodatud puhkepäev, mille sõitjad veedavad Riyadhis, kus on ka laagripaik. Matkaautod ja viimase öö telk on vahetatud hotelli vastu, kõik saavad teha ettevalmistusi Dakari teiseks pooleks. Pressiteate kohaselt on Rally Raid Estonia meeskonnad ralli esimeses pooles saanud näha erinevaid Dakari tahke, kokkuvõtvalt on mehed tehtuga rahul ja valmis teisipäeval liikuma edasi finiši poole.

Kaheksandal päeval läbiti kokku 822 kilomeetrit, katse osa sellest oli 346 kilomeetrit. Päev oli eestlastele sündmuste osas rahulik. Männama ja Lepik (Toyota Hilux) näitasid läbi katse head minekut ja tulemuseks Dakari senine parim koht katselt – 17. Kaotust katse võitnud Sebastien Loebile ja Fabian Lurquinile oli 25.42. Männama sõnul oli hea päev, suuremaid probleeme polnud ja sellise tulemuse pealt on hea vastu minna puhkepäevale.

Üldarvestuses on Männama ja Lepiku koht 31., kaotust ralli liidritele Nasser Al-Attiyahile ja Mathieu Baumelile on üle üheksa ja poole tunni.

Bagil sõitvate Toomas Triisa ja Mart Meeru (Can-Am Maverick X3) päev oli samuti üsna rahulik, kui välja jätta ühe düüni peale korraks kinni jäämine. See aga ei röövinud liiga palju aega, katsel olid nad 17. kohal ja T4 klassis on nende positsioon 13. Liidrid on nende klassis Rokas Baciuska ja Oriol Vidal Montijano, kellele kaotatakse veidi enam kui kolme tunniga.

Teisipäeval on sõita 686 kilomeetrit, millest katse moodustab 358 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles