Miks ETV jättis ootamatult ära intervjuu Kristjan Ilvesega?

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
ERRi mikrofon.
ERRi mikrofon. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees/Scanpix

Eesti Rahvusringhäälingu sporditoimetuse laupäevane otsus jätta pärast kahevõistlejate Otepää MK-etapi 10 kilomeetri suusasõitu, kus Kristjan Ilves sai 11. koha, temaga intervjuu eetrisse laskmata ei olnud tingitud Pokljukas toimuva laskesuusatamise MK-etapi ülekandeaja algusest, kinnitab ERRi sporditoimetuse juht Rivo Saarna.

Ilves kaotas murdmaarajal võitjale kõigest nelja sekundiga, mis andis talle hüppevõistluseks head väljavaated, ning reporter Johannes Vedru oli valmis teda pärast finišeerimist usutlema, ent otseülekande kommentaator tõdes, et paraku jääb intervjuu ära, sest kavas ootab oma järge laskesuusatamine. Meeste jälitussõidu stardini jäi kahevõistluse ülekande lõpust kolm minutit ja 15 sekundit. Tol päeval Pokljukas ühtegi Eesti sportlast ei startinud.

ERRi sporditoimetuse juht Rivo Saarna. FOTO:
ERRi sporditoimetuse juht Rivo Saarna. FOTO: Foto: Ülo Josing

Saarna selgitas: «Otsus anda Kristjan Ilvese intervjuu eetrisse salvestuse, mitte otseintervjuuna lähtus Kristjan Ilvese soovist. Pakkusime Kristjanile otseintervjuu võimalust vahetult murdmaasõidu järel, kuid tulenevalt tuulest ja külmakraadidest Tehvandil soovis sportlane enne intervjuud sobivalt riietuda, mistõttu läks intervjuu eetrisse salvestusena kahevõistluse suusahüpete eel. (Kell 17.56 ehk kaks ja veerand tundi hiljem. – P. P.)

Selliste valikute tegemisel lähtume nii sportlase soovidest kui ka auditooriumi ootustest. Laskesuusatamise jälitussõitu vaatas laupäeval hoolimata eestlase puudumisest 76 000 inimest, lisaks tuhanded portaalis, mistõttu selleks, et sedavõrd suure auditooriumihuviga spordisündmust tervikuna mitte näidata, peaks aset leidma suure uudisväärtusega sündmus. Kõnealusel juhul see nii ei olnud – pool kahevõistlusest oli veel ees ning Kristjan Ilvese kahtlemata oluline intervjuu läks eetrisse vahetult otsustava hüppevõistluse eel.

Taustaks lisan, et laskesuusatamise teleülekanded on suurima auditooriumihuviga talispordiülekandeid Eestis. Seda kinnitades tuginen Kantar Emori televaatamise uuringule, mitte emotsionaalsele kõhutundele. Seega, Eesti Rahvusringhääling lähtus otsuse tegemisel nii sportlase soovist kui ka auditooriumi huvist.»

Kristjan Ilves
Kristjan Ilves Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles