Norra suusataja tahtis fännidele pasunasse anda (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Heidi Weng suutis 2022. aastal Tour de Ski viimase etapi võita, tänavu tuli norralannal elppida teise kohaga.
Heidi Weng suutis 2022. aastal Tour de Ski viimase etapi võita, tänavu tuli norralannal elppida teise kohaga. Foto: Giovanni Auletta/AP/Scanpix

Norra murdmaasuusataja Heidi Weng oli pühapäeval toimunud Tour de Ski viimasel etapil vihane pealtvaatajate peale. Raskel lõputõusul häiris norralannat publiku tekitatud kõrvulukustav lärm.

Itaalias Val di Fiemmes toimunud finaaletapil elas grupp pealtvaatajaid raja ääres suusatajatele väga elavalt kaasa. Nad olid varustatud suurte karjakelladega ja mootorsaagidega ning tegid nende abil valju häält.

«Nad seisid seal kellade ja mootorsaagidega. Issand jumal, ma tahtsin neid lüüa. Tavaliselt arvan, et see on lõbus, aga just täna sain sellest päris kõva peavalu. Tegelikult pidin ma seal kõvasti pingutama ja sel hetkel ma seda kuulda ei tahtnud,» ütles Weng intervjuus Nettavissenile.

Weng oli lõputõusul ainus naine, kel jagus viimasel kilomeetril jõudu, et minna kaasa prantslanna Delphine Caludel’i spurdiga. Viimasel mõnesajal meetril sai Claudel aga paraja edumaa ning võttis etapivõidu. Üldvõit kuulus aga rootslannale Frida Karlssonile, 31-aastane Weng pidi leppima kuuenda kohaga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles