Gareth Bale tõmbas karjäärile joone alla

Karl Mihkel Eller
Copy
Gareth Bale MMil Walesi koondise särgis.
Gareth Bale MMil Walesi koondise särgis. Foto: Frank Augstein/AP/Scanpix

Waleslane Gareth Bale teatas täna, et on otsustanud 33-aastaselt lõpetada profikarjääri. Kunagist Madridi Reali ja Tottenhami ründeässa on nimetatud oma põlvkonna üheks parimaks ründavaks poolkaitsjaks ja läbiaegade Walesi parimaks mängijaks.

«Pärast hoolikat kaalumist teatan, et lõpetan praeguse hetkega oma klubi- ja koondisekarjääri,» teatas Bale Twitteris.

Bale kuulus MMil osalenud Walesi koondisesse ning kuigi nad jäid alagrupis viimaseks ja teenisid vaid ühe punkti, siis ei tõtanud Bale koondisekarjäärile joont alla tõmbama. Nüüd aga teatas Los Angeles FC mängumees, et lõpetab sportlaskarjääri.

Bale alustas karjääri 2006. aastal Southamptonis, aasta hiljem liitus ta Tottenhamiga. Just selles Londoni klubis algas tema suur karjäär. Ta pidas Tottenhami särgis 146 kohtumist ja lõi 42 väravat.

2013. aastal liitus ta toona maailmarekordilise 100 miljoni euro suuruse üleminekutasu eest Madridi Realiga. Ta kuulus Hispaania klubi hingekirja kuni eelmise aastani. 2020. aastal liitus ta laenulepingu alusel Tottenhamiga, mullu astus ta 12 mängus väljakule ka Ameerika profiliigas MLSis.

Reali ridades tuli Bale Meistrite liigale võitjaks, esikoht nopiti neli korda klubide MMil, lisaks tuli ta kolm korda Hispaania meistriks. Walesi koondise eest pidas ta 111 mängu ning tõusis sellega rekordinternatsionaaliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles