Brasiilia on taas leinas: lahkus järgmine jalgpallilegend

Karl Mihkel Eller
Copy
Roberto Dinamite eelmise aasta aprillis Rio de Janeiros toimunud sünnipäevapidustustel.
Roberto Dinamite eelmise aasta aprillis Rio de Janeiros toimunud sünnipäevapidustustel. Foto: AFP/SCANPIX

Kui eelmise aasta lõpus saatis Brasiilia viimsele teekonnale jalgpallikuningas Pelé, siis nüüd suri 68 aasta vanuses Roberto Dinamite, kes on Brasiilia koondise eest löönud 20 väravat.

Carlos Roberto de Oliveira nime kandnud Dinamite suri jämesoolevähi tagajärjel, kinnitas mängija endine klubi Vasco da Gama. «Suureks kurvastuseks peame teatama, et pühapäeval lahkus meie hulgast suurepärane mängija. Carlos Roberto de Oliveira ehk Roberto Dinamite pühendas 68 aastast 29 meie klubile, esmalt mängijana ja seejärel presidendina. Puhka rahus,» teatas klubi.

Roberto Dinamite on legendaarse jalgpalliklubi läbi aegade üks tippmängijaid. Ta lõi meeskonna eest 698 väravat, mis on klubi rekord. Oma hüüdnime sai ta noormängijana juba debüüdil, kui ühes ajalehes oli artikkel pealkirjaga «Dünamiidipoiss lasi Maracanã õhku».

Roberto Dinamite mängis Brasiilia koondises kahel MMil. 1978. aastal lõi ta MM-finaalturniiril kolm väravat, kuid Brasiilia laeks jäi kolmanda koha mäng, mis suudeti võita. 1982. aastal võideti alagrupp, kuid vahegrupis tuli leppida teise kohaga. Kokku mängis Dinamite rahvusmeeskonnas 38 kohtumist ja lõi 20 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles