Itaalia treener loodab, et ROK aitab venelased tagasi sporti

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksandr Bolšunov on Venemaa suusatamise üks tugitalasid.
Aleksandr Bolšunov on Venemaa suusatamise üks tugitalasid. Foto: Stian Lysberg Solum/AP/SCANPIX

Suusamaailmas käib hetkel tõsine Norra koondise valitsemine ning seda on kõige jõulisemalt näha murdmaasuusatamises. Itaalia koondise treener Markus Kramer leiab, et selle lõpetamiseks tuleb Venemaa sportlased tagasi rahvusvahelisele areenile lubada.

Murdmaasuusatamises ja eriti meeste konkurentsis on eriti jõuliselt näha Norra võimutsemist. Sel hooajal on juba tavaks saanud, et norralased teenivad kolmikvõidu ning esikümnes leiab vähemalt kuus-seitse nende sportlast. Naiste seas on olukord lahtisem ning MK-sarja esikümnest leiab kolm norralannat.

Kui aga vaadata teenitud auhinnarahasid, siis on Norra sportlased teistele koondistele väga jõuliselt tuult alla tegemas. Nende sportlased on teeninud seitsekorda enam auhinnarahasid kui teisel kohal paikneva Itaalia koondise esindajad.

«Meie võistlustel puudub tugevuselt teine rahvuskoondis. See on üks probleemide põhjustest. Minu arust on rumalus, et Venemaa sportlased ei võistle ja seda kõikidel spordialadel. Loodetavasti võtab Rahvusvaheline Olümpiakomitee selles osas midagi ette,» lausus Kramer, kes töötas seejuures aastatel 2015-2022 Venemaa suusakoondise treenerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles