Venemaa jalgpallur põgenes sõttamineku eest Lõuna-Koreasse (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Incheoni lennujaam. Pilt on illustratiivne.
Incheoni lennujaam. Pilt on illustratiivne. Foto: EPA/Yonhap/Scanpix

Venemaa jalgpallur Džašar Kubijev põgenes kodumaalt, kuna vastasel juhul pidanuks ta minema Ukrainasse sõdima.

Lõuna-Korea väljaanne Korea Times teatas, et mitu Venemaa kodanikku on Incheoni lennujaamas lõksus ning taotlevad seal asüüli. Üks nendest on varem endist Venemaa kõrgliiga meeskonda Naltšiki Spartakit esindanud Kubijev.

Kohalikule meediale antud intervjuus tõdes venelane, et praegu on tal õnne olnud Ukraina sõjast pääsemisega. Siiski pole oht tema jaoks veel täielikult möödas, kuna Lõuna-Korea võib ta riigist välja saata.

«Suutsin vältida oma sõprade saatust. Kaks päeva tagasi sai Makijivka linnas surma peaaegu 400 Venemaa sõdurit, kellest kaks olid minu sõbrad. Olen siiani šokeeritud,» lausus Kubijev.

«Venemaa seaduste kohaselt pole ma ajateenistusse minekuks isegi kõlblik. Siiski tulid novembris mulle koju mehed, kes sundisid mind kirjutama alla dokumendile, millega ma kinnitasin, et mind võib pidada desertööriks, kui ma mõne päeva pärast sõjaväkke ei ilmu.»

Kubijev ja veel neli Venemaa kodanikku pole rindele saatmise ohust pääsenud. Nimelt ei ole teise riigi mobilisatsioonikutse Lõuna-Koreale asüüli andmiseks piisav alus. Nõnda püüavad Incheoni lennujaamas kinni olevad venelased Lõuna-Korea kohtu kaudu abi leida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles