Venemaale tööle siirdunud treener ei jätka Eesti koondise eesotsas (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Aleksander Barkov.
Aleksander Barkov. Foto: Eesti Hoki/Facebook

Eesti jäähokiliit andis pressiteate vahendusel teada, et lõpetas koostöö senise Eesti U20 noortekoondise peatreeneri ja meeste jäähokikoondise abitreeneri Aleksander Barkoviga.

«Barkov on Soome jäähoki legend, kes jagas meie koondiste eesotsas mängijatele palju väärtuslikke teadmisi ja kogemusi ning me täname teda selle eest. Kuna Barkov otsustas vastu võtta töö Venemaa klubis, siis ei ole meie edasine koostöö võimalik,» selgitas alaliidu juhatuse esimees Rauno Parras tänast juhatuse otsust.

Eesti jäähokikoondise peatreener on Jussi Tupamäki ja abitreener Kaupo Kaljuste, teise abitreeneri positsioon jääb hetkel vakantseks. Samuti tuleb alaliidul leida uus inimene U20 noormeeste koondise etteotsa.

***

Barkovi teenetest loobumise põhjuseks on tema otsus võtta vastu Moskva Spartaki tööpakkumine. «Minu vana meeskond palus abi ja töötan seal hooaja lõpuni. Sain varemgi pakkumisi, aga keeldusin, sest tahtsin osaleda Eestiga U20 turniiril. Nüüd on mul vaba aega ja otsustasin aidata oma vana meeskonda. Eeldatavasti töötan seal kaks-kolm kuud,» sõnas ta hiljuti Ilta-Sanomatele.

Nimelt mängis Eesti U20 koondis detsembris MMi I-divisjoni B-grupi turniiril, kus saavutas Barkovi juhendamisel neljanda koha. 

Kuigi rahvuselt venelane, pole Barkov Venemaal elanud juba ammusest ajast. Ta siirdus mängijakarjääri ajal 1994. aastal Soome, kuhu jäi ka lõpuks elama. Barkov räägib puhtalt soome keelt, ent omab jätkuvalt ainult Venemaa kodakondsust.

Eelmise aasta lõpus samamoodi Ilta-Sanomatega rääkides tõdes Barkov, et liiga tihti ta kodumaad ei külasta. «Mul elavad sugulased Novosibirskis. Nendega vahel ikka suhtlen ja küsin, kuidas läheb, aga Venemaad ise enam eriti ei külasta. Mu ema ja isa on surnud,» lausus Venemaa koondisega kolmel MMil käinud Barkov.

Samas intervjuus uuriti ka tema seisukohta Ukrainas toimuva sõja suhtes. «Ma ei taha sellesse teemasse sügavuti minna, aga olen kõigi maailmas toimuvate sõdade vastu,» oli mehe napp kommentaar sel teemal. Ka ei vastanud ta küsimusele, kas praeguses olukorras Venemaale tööle siirdumine on ikkagi moraalselt õige.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles