Eelmise päeva väsimus ei võimaldanud tartlastel endast kõike välja panna

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tartu Ülikool Maks & Moorits - BS Stal Ostraw.
Tartu Ülikool Maks & Moorits - BS Stal Ostraw. Foto: Diana Jesin

Tartu Ülikooli spordihoones peeti teist päeva järjest Põhja-Euroopa korvpalliliiga (ENBL) mäng, kus Tartu Ülikool Maks & Moorits pidi tunnistama Poola liigas teist kohta hoidva BM Stal Ostrawi 65:84 paremust. 

Pisut üle neljasaja silmapaari ees peetud kohtumine kulges kodumeeskonna jaoks üsna raskelt, sest eelmise päeva tihe mäng ja napp kaotus BC Wolvesilt oli veel jalgades ja meeles. Avaveerandi järel 9:17 kaotusseisu jäänud tartlased suutsid poolajaks end veidi koguda ja rünnak paremini tööle saada, ent siiski peeti pikk paus 29:42 kaotusseisus.

Kolmandal veerandil näitas Tartu meeskond oma kõige võitluslikumat külge ja Jalan McCloudi vedamisel hoiti hästi visanud Poola meeskonnast hammastega kinni. Kolmas veerand mängiti 24:24 viiki, mis tähendas, et enne neljandat näitas tabloo Tartu 53:66 kaotusseisu. Viimasel veerandil näitasid külalised aga kindlust kaare tagant ja BM Stal võitis mängu üsna veenvalt 84:65.

Pisut üle 20 minuti mänginud Jalan McCloud kogus meeskonna parimana 12 punkti, neli korvisöötu ja neli lauapalli. Brandon Johnson sai kokku kaksikduubli 10 punkti ja 12 lauapalliga. Andrii Voinalovych viskas 11 ja Märt Rosenthal 10 punkti.

Üleplatsimees oli BM Stali mängujuht Josh Perkins 21 punkti ja 10 korvisööduga. Poola koondislane Jakub Garbacz lisas 14 punkti ja neli lauapalli. Oijars Silins viskas 12 ja Adonis Thomas 11 punkti.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul ei pidanud meeskond kahte järjestikkust mängupäev vastu. «Mängisime lühikese rotatsiooniga ja nii on kaks päeva järjest selliseid intensiivseid füüsilisi mänge raske võita. Andsime eile endast kõik ja tänaseks ei jagunud meestel piisavalt kütust – saime viskekohti, aga panime neid mööda ja tegime halbu otsuseid. Oli näha, et mehed olid täna väsinud ja mängust midagi head välja ei tulnud. Peame nüüd reedeks välja puhkama ja leidma need mängijad, kes on võitluseks valmis,» sõnas Mazurs.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsal on ENBLis kirjas kaks võitu ja kolm kaotust, BM Stal on kogunud neli võitu ja ühe kaotuse.

Tartu jaoks jätkub mängunädal kolmanda kodumänguga reedel, 13. jaanuaril, mil Eesti-Läti ühisliiga raames tuleb küll BK Ventspils, mille ridades näeb Tartus taas Emmanuel Wembit ja Edmunds Elksnist.

***

Üks kohtumine peeti Eesti-Läti ühisliigas ka täna, kui Rapla Avis Utilitas alistas koduplatsil Tallinna Kalev/Audentese 74:63. Võitjate resultatiivseimad olid Derrick Woods 15 ja Tormi Niits 14 punktiga. Kaotajate poolt säras Rain Veideman 20 punktiga. STATISTIKA

Standings provided by Sofascore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles