NBA püüab Luka Dončićist vormida uut Michael Jordanit

Karl Mihkel Eller
Copy
Luka Dončić (palliga) on kõigest 23-aastane ning kui Dallas Mavericks suudab tema ümber vormida tugeva meeskonna, siis järgneksid ka NBA meistritiitlid.
Luka Dončić (palliga) on kõigest 23-aastane ning kui Dallas Mavericks suudab tema ümber vormida tugeva meeskonna, siis järgneksid ka NBA meistritiitlid. Foto: SAM HODDE/Getty Images/AFP/Scanpix

NBA on sel hooajal vallutanud Luka Dončić, Nikola Jokić ja Giannis Antetokounmpo. Sloveen, serblane ja kreeklane on löönud platsi puhtaks ning see on ajanud ameeriklased kimbatusse – kas eurooplased mängivad korvpalli paremini kui meie?

Kolm individuaalselt võimekat Euroopa mängijat hakkasid NBAs esile tõusma kolm hooaega tagasi. Koroonapandeemia tõttu lõppes 2019–2020 hooaeg nn mullis. Kuigi võitjaks krooniti LeBron James ja Los Angeles Lakers, sai tegelikult siis tuule tiibadesse Denver Nuggetsisse kuuluv Jokić ja teist hooaega NBAs mänginud Dončić, kellest nüüdseks on saanud Dallas Mavericksi mängumees.

Tänavu on kaks viimati mainitud meest, aga ka Milwaukee Bucksi mängija Antetokounmpo selged soosikud kõige väärtuslikuma mängija (MVP) tiitlile. NBA asjatundja Otto Oliver Olgo hinnangul on ameeriklased natuke ärevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles