Toyota jagas plaanide kohta kahetist infot

Karl Mihkel Eller
Copy
Toyota Yarise Rally1-auto.
Toyota Yarise Rally1-auto. Foto: PAU BARRENA/AFP/Scanpix

Eelmisel nädalal selgus, et Toyota rallitiimi neljandasse autosse istub Rootsi rallil itaallane Lorenzo Bertelli. Toyota meeskonna tiimipealik Jari-Matti Latvala ütles, et tulevikus võib neljanda autoga sõita keegi teine, kuid püsib ka võimalus, et Toyota võistleb mõnel rallil vaid kolme masinaga.

Kui hooaja avaetapil Monte Carlos on Toyota esindatud nelja tippsõitjaga (Kalle Rovanperä, Sébastien Ogier, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta), siis Rootsis ei tule starti  Ogier, kes osaleb sel hooajal valitud etappidel.

Latvala ei olnud nõus avaldama, kui palju peab neljandasse autosse istuv Bertelli ühe MM-ralli eest raha välja käima, kuid kuna tegemist on WRC tipptiimiga, läheb see Soome meedia andmetel maksma üle poole miljoni euro.

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Sander Ilvest

«Meil pole teistest rallidest juttu olnud. Võimalik, et teistel rallidel, kus neljas auto jääb vabaks, sõidab sellega keegi teine. Või ei sõita sellega keegi ja oleme stardis kolme autoga,» keerutas Latvala intervjuus Iltalehtile ja jagas kahetist infot.

Bertelli saab Rootsis kasutada Katsutast vabaks jäänud Toyota Yarise Rally1-autot, mis on Latvala sõnul 2022. aasta versioon ning sel pole veel uuendusi, mida saavad Monte Carlos kasutada ülejäänud kolm sõitjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles