Järjekordne rallilegend tahab Dakariga rammu katsuda

Karl Mihkel Eller
Copy
Petter Solberg Some MM-rallil 2005. aastal.
Petter Solberg Some MM-rallil 2005. aastal. Foto: Raigo Pajula/Postimees

2003. aastal autoralli maailmameistriks tulnud Petter Solberg ei kavatse loorberitele puhkama jääda ning soovib 2024. aastal osaleda Dakari rallil.

WRC-sarjas viimati 2019. aastal startinud 48-aastane Solberg plaanis Dakaril osaleda 2016. aastal. Siis tõmbas ta plaanile pidurit ja otsustas keskenduda rallikrossi MM-sarjale.

Petter Solberg
Petter Solberg Foto: @petterwrc03/Instagram

Nüüd avaldas ta intervjuus Norra rahvusringhäälingule (NRK), et tema eesmärk on Dakari starti jõuda aasta pärast. «Tunnen, et olen suurepärases vormis, ja olen iga päev treeninud. Oleks aeg see six-pack uuesti kasutusele võtta,» ütles norralane.

Ka teine Norra rallisõitja Andreas Mikkelsen võiks tulevikus Dakari rallil osalemist kaaluda.

Mikkelsen osales Dakaril bagiga aasta tagasi, kuid tookord lõppes see kolmandal katsel katkestamisega. Mikkelsen sõidab praegu WRC2-sarjas, karjääri jooksul on ta võitnud kolm WRC-etappi.

«Andreas on väga uudishimulik inimene, nii et usun, et kõrberallid on tema jaoks. Olin temaga paar nädalat tagasi Abu Dhabis ja ta tegi kolm päeva teste. Red Bull ütles Andreasele, et ta peaks selle spordialaga tegelema. Andreas on samuti väga huvitatud,» ütles Mikkelseni kunagine kaardilugeja Ola Fløene Dirtfishile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles