Tennisetäht Naomi Osaka ootab last

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Naomi Osaka.
Naomi Osaka. Foto: Danielle Parhizkaran/USA Today/Scanpix

Neljakordne slämmiturniiri võitja, 25-aastane Naomi Osaka teatas rasedusest.

Endine maailma esireket pole tennist mänginud alates septembrist. Nädala alguses loobus ta ka Austraalia lahtistest. Nüüd selgus põhjus. 

«2023 aastast kujuneb mulle õpetusterohke aasta,» lausus Osaka, kes soovib tennisekarussellile naasta 2024. aastal. «Üks asi, mida ootan, on see, et mu laps näeks mind mängimas ja saaks kellelegi öelda: «See on mu ema!»,» jätkas Osaka.

Osaka viimane slämmiturniiri võit pärineb 2021. aasta Austraalia lahtistelt. Edasist teekonda on varjutanud aga erinevad mured.

2021. aasta mais loobus ta Prantsusmaa lahtistest, teatades, et võitleb alates oma esimesest slämmiturniiri võidust ehk 2018. aasta USA lahtistest depressiooniga. Sama aasta septembris võttis ta viieks kuuks tennisest aja maha.

Karusellile naasis ta Austraalia lahtistel, kus kaotas kolmandas ringis. Prantsusmaa lahtistel kukkus ta konkurentsist avaringis, Wimbledoni jättis vigastuse tõttu vahele ning USA lahtistel pakkis reketid jällegi avaringis.

Viimati mängis Osaka septembris Pan Pacific Openil, kui oli maailma edetabelis langenud juba 47. positsioonile.

Osaka pole sugugi ainukene lapseootel või hiljuti emaks saanud tippmängija. Augustis teatas rasedusest kolmekordne slämmiturniiri võitja Angelique Kerber, kes lubas spordi juurde naasta pärast sünnitamist. Endine maailma kolmas reket Elina Svitolina sai emaks oktoobris ning naaseb karussellile ilmselt tänavu.

Eelnevalt mainitud naistele on eeskujuks Serena Williams, kes sünnitas 2017. aastal ning mängis juba sama aasta lõpus uuesti tipptasemel tennist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles