Sõitja kritiseeris Dakari rallil elu ohtu seadvaid fänne: nad on täiesti vastutustundetud

Toimetas Ville Arike
Copy
Jaroslav Valtr Dakari rallil.
Jaroslav Valtr Dakari rallil. Foto: Florent Gooden/Dppi/Scanpix

Dakari rallil juhtus teisipäeval pealtvaataja surmaga lõppenud õnnetus, seejuures oli hukkunud fänn end peitnud liivadüüni varju ning sõitjad said juhtunust teada alles pärast katse lõppu.

Õnnetusse sattunud veoautot juhtis tšehh Aleš Loprais. Tema kaasmaalasel, samuti veoautode klassis võistlev Jaroslav Valtril on intsidendi kohta oma arvamus.

«Mul on kohutavalt kahju, et see inimene suri, aga tema käitumine oli vastutustundetu. Näen oma autost seda iga päev. Inimesed hüppavad otse meie ette, püüavad düünide taha varjuda, aga ka seisavad düünidel ega mõista, et teinekord ei suuda ma autot üldse kontrollida,» tõi Valtr kodumaa portaaliga Idnes vesteldes välja karmi tõe.

«Kui keeran rooli, reageerib auto alles viie meetri pärast. Kui tahan kellestki mööduda, pean kaardilugejalt varakult teada saama, et möödumiskohas mõnda inimest ees ei oleks.»

Loprais oli oma tiimiga teinud eelnevalt avalduse, et keegi neist ei näinud hukkunud fänni ega tajunud sõida ajal, et nad oleks kellelegi otsa sõitnud. Ta lisas, et juhtunu jääb teda painama elu lõpuni ning veidi hiljem otsustas Dakari rallil jätkamisest loobuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles