Susan Külm tegi karjääri parima etteaste, Vittozzi lõpetas väga pika võidupõua (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Susan Külm tõusis jälitussõidus koguni 21 kohta.
Susan Külm tõusis jälitussõidus koguni 21 kohta. Foto: Hendrik Osula/Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Laskesuusatamise MK-sari jätkus Saksamaal Ruhpoldingis, kus neljapäeval sõideti naiste tavadistants. Eestlannadest sõitis parima koha välja Susan Külm, kes lõpetas võistluse 29. kohaga. Võidu noppis Lisa Vittozzi, kes läbis kõik tiirud puhaste paberitega.

Itaalia laskesuusatamise jaoks oli taaskord suur päev ja seda eelkõige Vittozzi jaoks. 27-aastane itaallanna pole viimastel hooaegadel suutnud kõige kõrgemasse mängu tõusta, ent tänavu on ta tagasi. Kui Kontiolahtis teenis ta tavadistantsil kolmanda ja sprindis teise koha, siis Saksamaal saabus täistabamus.

Vittozzi oli üks kuuest naisest, kes suutis kõik neli lasketiiru eksimatult läbida ja trahviminutit vältida. Suusarajal kolmandat aega näidanud itaallanna võiduaeg oli lõpuks 40.05,9. Seejuures lõpetas ta täpselt neli aastat kestnud võidupõua, kui 2019. aasta 12. jaanuaril jäi Itaalia laskesuusataja alistamatuks Oberhofi jälitussõidus.

Karjääri esimese poodiumikoha teenis Lou Jeanmonnot, kes kaotas veatu laskmise juures võitjale 39 sekundit. MK-sarja üldliider Julia Simon astus ühe eksimuse juures viimasele poodiumistmele ning temal kogunes kaotust 45,2 sekundit.

Eesti koondises on Ruhpoldingi tavadistantsil rajal Tuuli Tomingas, Susan Külm, Johanna Talihärm ja Regina Ermits. Neist edukaima võistluse tegid Külm ja Tomingas, kes teenisid ka MK-punkte.

Kolm lasketiiru eksimatult läbinud Külm tegi kolmandas tiirus kaks möödalasku ning lõpetas võistluse 29. kohaga. Tegemist on tema karjääri parim tulemus ning eelnevat tippmarki ületas 10 positsiooniga. Tomingas tegi lasketiirudes kolm eksimust ning leppis 36. kohaga.

Talihärm (2 eksimust) lõpetas võistluse 49. ja Ermits (5 eksimust) 69. kohaga.

Seejuures sõidetakse Ruhpoldingis veel ka pühapäeval ühisstart, kuhu pääsevad lisaks MK-sarja 25 parimale naisele tänased viis edukaimat, kes ei kuulu TOP25 sekka. Viimasena teenis endale sinna koha Gröönimaa laskesuusataja Ukaleq Astri Slettemark, kes teenis eksimatu laskmise juures 21. koha. Külmal jäi temast lahutama 1.10,1.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles