Soome ralliekspert arvab, et Tänaku ja M-Spordi koostöö pole väga roosiline (5)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: @World/@World

Autoralli MM-sarja uus hooaeg algab juba järgmisel nädalal ning erinevad eksperdid teevad väiksemaid või suuremaid ennustusi. Nende hulgas on ka Soome ralliekspert Jari Ketomaa, kes tuli lagedale mitme kõneainet pakkuva avaldusega.

Nimelt teatas Ketomaa, et Tänaku koostöö M-Spordiga saab olema keeruline. «Ma arvan, et sellel koostööl on raske elus püsida. M-Sport on ikkagi erameeskond, mitte tehasetiim ja kõik ei käi nagu filmis. Kui Tänak suudab enda asjad paika loksutada, siis on tal võimalus võitude nimel heidelda. Kardan siiski, et see koostöö pole väga roosiline,» lausus ralliekspert.

Lisaks Tänaku teemadele keskendus Ketomaa peamiselt soomlaste tegemistele. Tema hinnangul võidab Kalle Rovanperä teist hooaega järjest MM-tiitli. «Toyotal on väga tugev auto ning Kalle ise tugevam kui eelmisel aastal. Teda on väga raske võita ning seda arvesse võttes, tuleb soomlane maailmameistriks,» hindas Ketomaa.

Veel rääkis ta Hyundai meeskonnast. Eelkõige keskendus ta Lõuna-Korea autotootja rallimeeskonna tiimisisesest duellist Thierry Neuville'i ja Esapekka Lappi vahel, mille suudab Ketomaa hinnangul enda kasuks pöörata soomlane. «Mul on suur usk Soome rallisõitjatesse. MM-sarja kalender on Esapekkale palju sobivam kui Thierryle. Soomlane esineb väga hästi,» kostis Ketomaa, kelle arvates ebaõnnestub ka Craig Breeni hooaeg, kes ei suuda kordagi poodiumile tõusta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles