Kõrges mängus olnud Eesti teatenelik pääses napilt häbist, Norra vankumatu kvartett taas võidukas (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Norra teateneliku vedas ankrumehena finišisse Johannes Thingnes Bö, kes rahvale pärast viimast lasketiiru ka lehvitas.
Norra teateneliku vedas ankrumehena finišisse Johannes Thingnes Bö, kes rahvale pärast viimast lasketiiru ka lehvitas. Foto: AFP / CHRISTOF STACHE / Scanpix

Laskesuusatamise MK-sarjas sõideti hooaja kolmas teatesõit. Ruhpoldingis jäi taas alistamatuks Norra nelik, Eesti lõpetas võistluse 19. kohaga.

Ruhpoldingis sõidetud hooaja kolmas teatesõit kuulus taas Norrale, kes oli enne võitnud mõlemad meeskonnavõistlused. Sedapuhku ei saanud saatuslikuks ka trahviringil käimine ning finišisirgel võis rahulikult lipu kätte võtta.

Seejuures pole Norra koosseisus Sturla Holm Lägreid, Tarjei Bö, Vetle Sjåstad Christiansen ja Johannes Thingnes Bö kaotanud MK-sarjas ühtegi teatevõistlust.

Ruhpoldingis järgnes Norra kvartetile Saksamaa, kelle laskesuusatajad võtsid ainult neli varupadrunit, ning kaotust kogunes esimestele 20,1 sekundit. Poodiumile mahtus veel ühel trahviringil käinud Prantsusmaa, keda lahutas võitjast 55,6 sekundit.

Eesti teatenelik alustas võistlust suurepäraselt. Teisest lasketiirust lahkus Rene Zahkna teisel kohal ning andis vahetuse Kristo Siimerile viiendalt kohalt, vahe liidriga oli ainult 14,6 sekundit.

Siimeri suusasõit läks raskeks ning tuli käia ka trahviringil. Hoobilt langes Eesti pingereas taha ning Robert Heldna sai rajale 20. positsioonilt. Viimastes vahetustes ei suutnud Heldna ega 33-aastaseks saanud Raido Ränkel enam Eestit kõrgesse mängu tõsta. Napilt pääseti liidrilt ringiga saamisest ning teeniti 19. koht. Kaotust kogunes võitjale enam kui kuus ja pool minutit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles