Portugali jalgpallitähe kohutav debüüt: punane kaart ja 30 päevani veniv mängukeeld

Karl-Joosep Küngas
Copy
Joao Felix.
Joao Felix. Foto: DAVID KLEIN / REUTERS / Scanpix

Inglismaa kõrgliigas tegi eile debüüdi Portugali koondise tähtmängija Joao Felix, kes kuulus Londoni Chelsea algrivistusse, ent pidi varakult väljakult lahkuma.

Felix liitus Londoni Chelseaga alles 11. novembril, ent päev hiljem jooksis ta juba algrivistuse Fulhami vastu väljakule. Portugallane mängib Inglismaal laenulepinguga, mille eest tuli Chelseal tasuda Madridi Atleticole ligemale 10 miljonit eurot.

Tema debüüt algas küll paljulubavalt, ent lõppes 58. minutil, mil tablool oli 1:1 viiginumbrid. Portugali koondise tähtmängija püüdis kahevõitlusesse esimesena jõuda, ent jäi selgelt hiljaks ning lendas jalatald ees Kenny Tete'ile sisse. Kohtunikul ei jäänud midagi üle, kui näidata portugallasele punast kaarti.

Vähemusse jäänud Chelsea kaotas lõpuks kohtumise 1:2 ning jätkab liigatabelis alles 10. positsioonil. Seejuures on viimasest seitsmest liigakohtumisest nende saagiks jäänud ainult neli silma, mille tõttu on selgelt põhikonkurentidest kaugele maha jäädud.

Seejuures ei saa Londoni tippklubi ka enda värsket täiendust lähinädalatel kasutada. Inglismaal määratakse otse punase kaardi saanud mängijale kolmemänguline keeld. See tähendab, et Felixit ei saa kasutada nii 15. jaanuaril Crystal Palace'i, 21. jaanuaril Liverpooli ega 3. veebruaril Fulhami vastu. Järgmine kord avaneb tal võimalus väljakule naasta 11. veebruaril West Hami vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles