Terroristiks kuulutatud NBA tähe tabamiseks pandi välja kopsakas pearaha (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Enes Kanter Freedom.
Enes Kanter Freedom. Foto: AP/Salvatore Di Nolfi/SCANPIX

Aastaid korvpalliliigas NBA mänginud Enes Kanter Freedomi elu muutus 2023. aastal täielikult, kui tema kodumaa Türgi kuulutas mehe terroristiks.

11 hooaega maailma tugevaimas korvpalliliigas mänginud Enes Kanter on asetatud Türgis tagaotsitavate terroristide nimekirja. Lisaks sellele on esimest korda Türgi pannud välja mõne inimese tabamise eest pearaha, mis küündib peaaegu 500 000 euroni.

President Recep Tayyip Erdoğani valitsus on nõus maksma 10 miljonit Türgi liiri (ca 490 000 eurot) inimesele, kelle antud informatsiooni abil õnnestub Kanter Freedom tabada. Korvpallitähe sõnul teeb see tema elu oluliselt ohtlikumaks.

«See on lihtsalt väga ohtlik. Enne pearaha välja kuulutamist otsis lihtsalt Türgi luureorgan inimesi, kes selles nimekirjas üles antud. Nüüd on kaasatud ka tavalised inimesed, kes teeksid seda raha nimel,» lausus Kanter Freedom New York Postile.

Kanter Freedom mängis NBAs viimati möödunud aastal Boston Celticsi särgis. Pärast vahetustehingut Houston Rocketsisse otsustas viimane klubi temast vabaneda. Mängumees ise usub, et vallandamise põhjustas tema välja ütlemised Hiina suunas. Ta on avalikult kritiseerinud Hiina valitsust, viidates paljudele inimõiguste rikkumistele.

NBA on küll eitanud, et Kanter Freedom selle tõttu töö kaotas, ent 2021. aastal USA kodanikuks saanud mängumees sellega ei nõustu. Ta kavatseb ka NBA vastu kohtusse minna. «Ootan hetkel õiget hetke kohtutee alustamiseks,» lisas korvpallur.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles