Eestlased hoidsid Dakari ralli maratonkatsel külma pead

Postimees Sport
Copy
Toomas Triisa ja Mart Meeru.
Toomas Triisa ja Mart Meeru. Foto: MCH Photography

Dakari 12. katse oli maratonkatse, mis oli taas väga liivane. Toomas Triisa ja Mart Meeru (Can-Am Maverick X3) läbisid katse ilma suuremate probleemideta ja hoiavad T4 klassi arvestuses enne kahte viimast katset 12. kohta.

Triisa ja Meeru läbisid katse mõõdukalt tõusvas tempos ja lõpetasid selle T4 klassi 17. kohal. Peale kahe päeva pikkust maratonkatset said mehaanikud masina üle vaadata ja selle kaheks viimaseks päevaks valmis sättida. Üldkokkuvõttes ollakse T4 klassis 12. kohal. Liidrid on nende klassis Rokas Baciuska ja Oriol Vidal Montijano, kellele eestlased kaotavad 6:01.50.

Reede oli tegus ka teisele Rally Raid Estonia meeskonnale, kui neljapäeval Dakari pooleli jätma pidanud Urvo Männama ja Risto Lepiku autole kõrbe järgi mindi. Pärast mehaanikute poolt tehtud tööd tuli masin veel üle düünide laagrisse tuua ja pikk päev lõppes nende jaoks õhtul aga auto on samuti nüüd laagris.

Laupäeval sõidetakse kokku katse pikkusega 154 kilomeetrit ja see toob sõitjad Empty Quarterist välja. Katse pinnasest 84% moodustavad liivadüünid ja ka muus osas on katse liivane. Päev saab olema taas pikk, kui kilomeetreid kokku tuleb 675, et jõuda laagripaika, mis asub Al-Hofuf’is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles