Napilt koondise esinumbrile kaotanud 43-aastane Mannima võitis sprindis Eesti meistrivõistluse hõbeda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tatjana Mannima Pyeongchangi olümpiamängudel.
Tatjana Mannima Pyeongchangi olümpiamängudel. Foto: Tairo Lutter

Täna selgitati Otepääl välja Eesti meistrid murdmaasuusatamise sprindidistantsidel.

Naiste konkurentsis krooniti Eesti meistriks koondislane Aveli Uustalu, kes võitis ka kvalifikatsiooni. Seejuures tuli esikoht talle väga tihedas heitluses 10. jaanuaril 43-aastaseks saanud Tatjana Mannimaga.

Finišisirgele koos tulnud Uustalu ja Mannimat jäi lõpuks lahutama ainult 0,10 sekundit. Naiste seas võitis pronksmedali Teiloora Ojaste, kes kaotas võitjale juba 8,28 sekundit.

Siiski olgu markeeritud, et Eesti meistrivõistlustel ei osalenud koondislased, kaksikõed Keidy ja Kaidy Kaasiku, kes valmistuvad praegu Kanadas U23 MMiks.

Meeste seas läksid medalid jagamisele ainult Eesti koondislaste vahel. Esikoha noppis klassikasprindis Marko Kilp, kes oli samuti juba kvalifikatsioonis kiireim ning ei jätnud konkurentidele täna võimalust.

Hõbemedali sai kaela Henri Roos (+1,18) ning pronksi noppis möödunud nädalal karjääri esimese Tour de Ski lõpetanud Martin Himma (+4,35). Finaali jõudis ka mullu laskesuusatamises karjääri lõpetanud Kalev Ermits, kes lõpetas finaali kuuenda kohaga.

Homme selgitatakse välja Eesti meistrid eraldistardist distantsisõitudes. Esmalt sõidetakse naiste 10 km ja seejärel meeste 15 km vabatehnikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles