Eesti lumelaudur debüteeris MK-sarjas

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lissel Raun.
Lissel Raun. Foto: Instagram @lisselraun

Kui Lätis sündinud Darta Estere Zunte kolimisega Eesti lipu alla tuli siinsel (tali)spordisõbral hakata jälgima skeletoni võistlusi, siis nüüd tasub kalendris hakata ringitama ka lumelaua MK-etappe. 

Nimelt debüteeris Kreischbergis toimunud lumelaua Big Airi MK-etapil täna 18-aastane Lissel Raun.

Mullu veebruaris noorte olümpiafestivalil neljandaks tulnud ja tänavuse hooaja hakul Austria tiimiga Xtreme Team liitunud eestlanna täitis MK-sarjas peale saamiseks vajalikud tingimused oktoobris toimunud FISi võistlusel. Nüüd õnnestus tal Austrias toimunud MK-etapil ka debüüt kirja saada.

Kuigi Rauni esimene trikk Kreischbergi kuurordi Big Air hüppemäel ebaõnnestus – ta kukkus ning kohtunikud andsid kõigest 6.5 punkti –, siis teisel katsel tuli sama trikk ikkagi välja: tasuks 33.25 punkti.

Oma kolmandal hüppel tuli Raunil seega sooritada teine trikk, mis paraku ebaõnnestus. Kukkumisega lõppenud soorituse eest teenis ta 2.25 punkti, mis tähendab, et kahe triki kogusummas teenis ta 35.50 punkti, millega platseerus 22 sportlase konkurentsis 21. kohale. 

Kvalifikatsiooni vingeima etteaste eest hoolitses jaapanlanna Kokomo Murase, kes teenis trikkide eest kokku 184.75 punkti. Talle järgnesid kaasmaalane Reira Iwabuchi (179.25) ja austerlanna Anna Gasser (174.25). Viimasena ehk kaheksandana pääses finaali Hinari Asanuma (141.50). 

Kreischbergi Big Air kvalifikatsiooni kaheksa paremat.
Kreischbergi Big Air kvalifikatsiooni kaheksa paremat. Foto: FIS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles