20-aastane miljonärist sportlane ajab teismelised poisid hulluks

Karl Mihkel Eller
Copy
Olivia Dunne koos fännidega.
Olivia Dunne koos fännidega. Foto: ALEX GOODLETT/Getty Images/AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides on viimastel nädalatel tõusnud suureks jututeemaks 20-aastane sportvõimleja Olivia Dunne. Ameeriklanna, kel on erinevates sotsiaalmeediakanalites üle kümne miljoni jälgija, on sattunud fännide enneolematu tormijooksu alla. Tema naiskonna esinemist Kentuckysse tulid vaatama sajad teismelised poisid, kes röökisid tema nime ning segasid võistluse läbiviimist.

Dunne on TikToki megastaar, kel on pea seitse miljonit jälgijat. Tema populaarsus pole tulnud üle öö, kuid jaanuaris on võimlemisvõistlusi, mille nimekirja on kantud ka Dunne, väisanud sajad pöörased fännid.

Kurioosseks muudab asjaolu see, et Dunne on vigastatud ning ei saa isegi võistelda. Hoolimata sellest on tribüünidel kümned plakatid, millel küsitakse, kas 20-aastane sportvõimleja oleks nõus abielluma.

Louisiana ülikooli Tigersi nime kandva võimlemisnaiskonda kuuluvat Dunne’i ja kõigi teiste sportlaste ohutuseks on võistluspaikades ohtralt turvamehi. Spordihallist väljudes ootavad veel sajad fännid, kes tahavad Dunne’iga pilti teha.

Salt Lake Citys toimunud võistlusel pidid korraldajad muutma võistluse reglementi. Kui tavapäraselt on sportlastel lubatud esinemiste vahel lähedastega suhelda, siis nüüd on korda karmistatud. Korraldajad on öelnud, et püüavad leida viisi, kuidas Dunne’i populaarsus ei segaks võistluste läbiviimist.

Hullunud fännid on kohati käitunud ebaviisakalt teiste võimlejate suhtes. Näiteks eelmisel nädalal võis areeni kõrval näha teismelisi, kes olid vihased ja röökisid teiste sportlaste peale. Dunne avaldas seepeale sotsiaalmeedias üleskutse, et tema poolehoidjad oleksid tema konkurentide suhtes viisakad.

Vaatamata noorele eale on Dunne ka miljonär eelkõige tänu sotsiaalmeedias saadud tähelepanule ja seeläbi sõlmitud sponsorlepingutele. Talle on kasuks tulnud kolledžisportlastele tehtud reeglite muudatus kaks aastat tagasi, mis sellised sponsorlepingud legaliseeris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles