Jelena Välbe igatseb nõukogudeaega: tahaks, et paljugi sellest tuleks tagasi (3)

Karl Mihkel Eller
Copy
Jelena Välbe 2018. aastsal Pyeongchangi olümpial.
Jelena Välbe 2018. aastsal Pyeongchangi olümpial. Foto: Tairo Lutter

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe avaldas usutluses Sport Expressile, et igatseb Nõukogude Liitu ja tahaks paljugi toonaseid asju tagasi.

Välbe ütles, et suhtub nõukogudeaega positiivselt ja tal on sellest ajast palju häid mälestusi. «Tahaks, et paljugi sellest tuleks tagasi. Mis puudutab sporti, siis ükski spordikomitee ei saa kunagi sportlastele öelda, et te ei lenda, sest meil pole lennupiletite jaoks piisavalt raha. Või et laste spordikoolis ostavad vanemad ise spordivarustust. Asi töötas täiel määral riigi toel,» rääkis Välbe.

Ta lisas, et NSVLi lagunedes taheti turumajandust ning nüüd on see käes, sest lapsevanemad peavad oma laste huvihariduse eest palju maksma. «Tõenäoliselt suhtuvad kõik pioneeridesse, komsomoliorganisatsioonidesse erinevalt, aga minul on sellest väga head mälestused. Minu lastel oleks hea, kui neil olnuks täiskasvanuks saades selline põhi.  Nüüd üritatakse midagi uut ehitada, aga see pole päris õige. Seal oli täielik hierarhia, kõik õppisid midagi.

Ma pole muidugi vaene inimene, aga inimeste materiaalses seisus meil nii suurt vahet ei olnud. Ja tänu sellele olime kõik üksteise suhtes rahumeelsemad. Tänapäeva ühiskonnas on palju viha, vihkamist ja kadedust,» seletas Välbe.

Välbe on kolmekordne olümpiavõitja ning lõpetas karjääri pärast 1998. aasta Nagano olümpiat. 2010. aastal valiti ta Venemaa suusaliidu presidendiks.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles