Loebi lõpuspurdist polnud abi: Al-Attiyah võttis viienda Dakari võidu, eestlased jäid esikümnest välja

Karl Mihkel Eller
Copy
Dakari ralli võitnud Nasser Al-Attiyah (paremal) ja kaardilugeja Mathieu Baumel.
Dakari ralli võitnud Nasser Al-Attiyah (paremal) ja kaardilugeja Mathieu Baumel. Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS/Scanpix

Pühapäeval lõppes Saudi Araabias toimunud Dakari maratonralli, mille võitis viiendat korda Katarist pärit Nasser Al-Attiyah. Koos kaardilugeja Mathieu Baumeliga suudeti 1:20.49-ga edestada lähimat konkurenti Sébastien Loebi, kes tegi viimastel päevadel vägeva spurdi, kuid ei suutnud Al-Attiyah’d kinni püüda.

Toyota Hiluxiga sõitnud Al-Attiyah näitas läbi terve võistluse kindlat närvi ning kui peamisi rivaale, Loebi ja Carlos Sainzi, tabasid tagasilöögid, siis lõikas tema nendest kasu.

BRX Hunteriga sõitnud Loebi nimele jäi lõppenud Dakaril uus võistluse rekord, kui ta võitis kuus katset järjest, kokku oli ta nobedaim seitsmel. Kolmanda koha sai Dakari debütant, brasiillane Lucas Moraes Toyotal.

Bagide arvestuses sõitnud Toomas Triisa ja Mart Meeru lõpetasid ralli 11. kohal. Esikümnest jäi neid lahutama seitse minutit, klassi võidu sai Jeremias Gonzalez Feroli, kellele eestlased kaotasid 6:18.38.

Neljandat korda Saudi Araabias toimunud Dakari ralli oli paljude aastate pikim ja pakkus palju väljakutseid. 15 päevaga läbiti 14 katsega üle 5000 km ja 45. korda toimunud Dakari kõrberalli meenutas vanu klassikalisi võistlusi.

Lõppenud rallil pidid sõitjad läbima rohkem liivadüüne, mis muutis navigeerimise raskemaks ja osutus väljakutseks kõikidele meeskondadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles