Jalgpallimaailma üks suuremaid juveele võib olla arvatust vanem

Karl Mihkel Eller
Copy
Youssoufa Moukoko.
Youssoufa Moukoko. Foto: IMAGO/Kirchner/Marco Steinbrenner/Scanpix

Kameruni päritolu Dortmundi Borussia ja Saksamaa koondise ründajat Youssoufa Moukokot kahtlustatakse oma tõelise vanuse varjamises. Väidetavalt on mees neli aastat vanem kui seni oli teada.

Laola1 teatas, et jalgpalluri väidetav isa näitas Moukoko sünnitunnistust ning sealt selgus, et mees on tegelikult 22-aastane, mitte 18, nagu ründaja on ise öelnud.

Jalgpallurite vanusega vassimine on Kamerunis väga levinud. Seda tehakse selleks, et tõsta mängijate hinnasilti Euroopa klubidesse müümisel. Hiljuti kukkus Kameruni U-17 koondislaste vanuste kontrollimisel läbi 21 mängijat. Moukoko vanus tekitas kahtlusi juba eelmisel suvel. Toona kinnitas Saksamaa jalgpalliliit, et peab mängija vanust usaldusväärseks.

Sel hooajal on Yussufah Dortmundi eest pidanud 22 kohtumist, löönud kuus väravat ja andnud sama palju resultatiivseid sööte. 17-aastaselt sai ta kutse Saksamaa koondisesse ning pääses väljakule ka MM-finaalturniiril.

23. novembril sai ta vahetusest väljakule kohtumises Jaapaniga. Temast sai 18 aasta ja 3 päeva vanuselt noorim mängija, kes Saksamaa eest MMil mänginud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles