Lekkinud sõnumid paljastasid, kuidas Messit sõimati rotiks ja kääbikuks

Postimees Sport
Copy
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: SUSANA VERA/REUTERS/Scanpix

Kuigi Lionel Messi teened Barcelona ees on meeletud, ei olnud ta klubis kõigi poolt palavalt armastatud.

Kataloonia ajalehe El Periodico kasutuses on Barcelona juhtivtöötajate kirjavahetus, mille politsei avastas 2020. aastal toimunud «Barcagate» uurimise käigus. Kõnealuses e-kirjas pöördus klubi õigustalituste üksuse juht Román Gómez Ponti toonase juhatuse esimehe Josep Maria Bartomeu poole.

«Sa ei saa sellise rentslirotiga kena olla. Klubi andis talle kõik, kuid tema alustas diktatuuri üleminekute, lepingupikenduste ja sponsorite osas,» kirjutas Ponti.

Selle kirjavahetuse põhjal mõjutas Messi tugevalt klubi juhtimist. Kuuldavasti teenisid tänu Messile lepingupikenduse Luis Suarez, Jordi Alba ja Ansu Fati.

«Ta on ebaviisakas ja väljapressija. Meie, kes me töötame selle klubi heaks, kannatame selle hormonaalse kääbiku käes, kes võlgneb Barcelonale oma elu,» jätkas Ponti oma e-kirjas.

«Ent kui asjad peaksid pandeemia pärast halvasti minema, saate te kirja, et kindlasti ei tohi minu ja Suareze palka kärpida. Loodetavasti muutuvad inimesed tema suhtes ükskõikseks. See oleks halvim, mis temaga juhtuda saab,» lisas Ponti.

Messi ja Barcelona teed läksid lahku 2021. aasta suvel, mil argentiinlasest sai vabaagent. Kuigi Messi oli valmis karjääri Barcelonas jätkama, ei saanud finantsprobleemide käes vaevelnud klubi teda palgata. Nii liitus värskelt maailmameistriks tulnud Messi Prantsusmaa klubi PSGga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles