BLOGI Matšivõidule servinud Kaia Kanepi pidi Austraalia lahtiste avaringis ikkagi vastu võtma kaotuse (4)

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi Melbourne'is mängus Kimberly Birrelli vastu.
Kaia Kanepi Melbourne'is mängus Kimberly Birrelli vastu. Foto: JAIMI JOY/REUTERS/Scanpix

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel läks Eesti tennisistidest esimesena väljakule Kaia Kanepi, kes pidi tunnistama austraallanna Kimberly Birrelli 3:6, 7:6, 6:1 paremust. Postimees tegi mängust otseblogi.

Kanepi alustas hästi ning hoidis esimeses setis kindlamat initsiatiivi, kui võidunumbrid 6:3 näitasid. Ta hoidis oma servigeime kindlalt, samas oli Birrelli servide murdmisele veel mitmel korral lähedal.

Teises setis jäi Kanepi taha 1:3, kuid murdis kohe tagasi ja peagi veel korra ning pääses seisul 5:4 servima matšivõidule. Ent Birrell mängis tolle geimi väga hästi, lisaks hakkas Kanepi suures palavuses väsima. Vastane viigistas ja jõuti kiiresse lõppmängu, kus Birrell tõttas ette 4:1 ja võitis selle 7:4.

Otsustav sett kujutas endast juba ühepoolset liiklust. Birrell oli selgelt värskem ja teravam, läks ette 4:0, võitis seti 6:1 ja koos sellega ka mängu. Võitmiseks pidanuks Kanepi selle kohtumise lõpetama kahe setiga.

Enne mängu:

Tegemist on teisipäevase esimese mänguga väljakul Kia. Birrell pääses turniirile vabapääsmega. Omavahel on mängitud korra, viis aastat tagasi jäi Kanepi Brisbane'i turniiri kvalifikatsioonis peale 6:1, 6:3.

Möödunud nädalal mängis Kanepi WTA-turniiril Adelaide 2, kus teenis ühe võidu. See tõstis ta maailma edetabelis 29. kohale. Birrell asub 167. kohal.

Kanepi ja Birrelli mängu võitja saab järgmise vastase paarist Linda Fruhvirtova (Tšehhi) – Jaimee Fourlis (Austraalia). Ka Fourlis saab mängida vabapääsme abil.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles