Eestlase auhinnata jätmine ajas e-sportlaste kommuuni marru

Postimees Sport
Copy
Robin Kool alias ropz.
Robin Kool alias ropz. Foto: PGL Major

Eesti e-sportlane Robin Kool alias ropz oli üks kolmest nominendist «CS:GO» aasta tipphetke kategoorias, kuid jäi üllatuslikult teisele kohale.

«CS:GO» aasta parima soorituse kategoorias nomineeriti auhinnale kolm olukorda. Neist kõige tugevam kandidaat oli just ropzi sooritus IEM Katowice turniiri finaalis, kus eestlane võitis ainuisikuliselt raundi ning viis kaardi lisaajale. Olgu lisatud, et ropzi koduklubi Faze teenis turniiril ka võidu.

Ropzi tipphetk mängus G2ga:

Arvestades, kui tähtsal hetkel ning kui keerulise sooritusega ropz hakkama sai, peeti teda kindlaks favoriidiks aasta tipphetke auhinnale. Ometi nimetas auhinda välja andev HLTV võitjaks venelase Ilja Osipovi alias m0NESY 1 vs. 4 soorituse kevadise BLASTi turniiri alagrupifaasis. 

m0NESY tipphetk mängus MIBRga

«Ropzi tipphetke ei tohiks möödunud aastast ühegi teise tipphetkega võrrelda. Ta näitas puhast oskust enneolematul tasemel. Veel rohkem muljet avaldavaks teeb soorituse selle kontekst – see oli ülioluline hetk, mis aitas Faze’il võita tähtis voor ja hiljem ka kaart. See on nii oskuste kui ka tähtsuse poolest aasta parim sooritus. Mis on teie probleem, HLTV?» tõstatas üks fänn ausa ja olulise küsimuse.

Seda, et talle tehti liiga, tundis ropz isegi. Nimelt postitas ta Twitterisse krüptilise, ent siiski üheselt mõistetava sõnumi, andes märku, et teda on röövitud. Samamoodi avaldas HLTV auhindade üle nördimust ropzi lätlasest tiimikaaslane, maailma edetabeli kuues «CS:GO» mängija Helvijs Saukants alias broky.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles