Venemaa suusavõistlustel tekkis järjekordne skandaal

Postimees Sport
Copy
Venemaa Suusaliidu president Jelena Välbe.
Venemaa Suusaliidu president Jelena Välbe. Foto: Tairo Lutter

Murdmaasuusatamise Venemaa karikavõistlustel kiskus taas teravaks, sest võistluste korraldajad tegid vastuolulise otsuse.

Nimelt peeti nädalavahetusel järjekordne Venemaa karikavõistluste etapp, kus Aleksei Šemjakin sõitis 15 km vabatehnika eraldistardis Ilja Poroškiniga sama aja ning oli veendunud, et jagab temaga poodiumi kolmandat astet.

Ka enne auhinnatseremooniat kuulutati, et kolmas koht läheb jagamisele, kuid viimasel hetkel otsustati siiski ümber ning Šemjakin jäeti neljandaks.

«Olen šokeeritud. Ma arvasin, et kolmanda koha jagamine on võimalik. See olnuks lahendus, mis sobinuks kõigile,» rääkis venelane Sport Expressenile.

Šemjakini sõnul oli olukord tema jaoks alandav.

Samuti on ta veendunud, et kolmas koht anti Poroškinile sellepärast, et tal on head suhted Venemaa suusaliiduga. «Pole just tore, kui sul palutakse auhinnatseremoonialt lahkuda ja suusaliidu president Jelena Välbe peab vabandama, et oled kaotaja. Kõik, kes ei kuulu koondisesse, on nende jaoks prügi,» lausus Šemjakin.

Varem on Venemaa murdmaasuusatamise karikavõistlused pälvinud suuremat tähelepanu Sergei Ustjugovi ja Aleksandr Bolšunovi tüli tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles