BLOGI ⟩ Anett Kontaveit alustas Austraalia suurturniiri võidukalt (1)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit sügisel Tallinna WTA-turniiril.
Anett Kontaveit sügisel Tallinna WTA-turniiril. Foto: Tairo Lutter

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel läks Eesti tennisistidest teisena väljakule Anett Kontaveit, kes vahepeal kuumuse tõttu kolmeks tunniks katkestatud mängus alistas austerlanna Julia Grabheri 6:2, 6:3. Postimees tegi mängust otseblogi.

Kontaveidi ja Grabheri mäng sai omapärase alguse, sest esimeses setis seisul 1:1 lõpetati kõigil katuseta väljakutel mängimine – temperatuur Melbourne'is tõusis 36 kraadini, tajutav oli veel kraadi võrra kõrgem.

Pärast kolmetunnist pausi kohaliku aja järgi kell 17 jätkati ning avaseti seisult 2:2 võitis Kontaveit kaheksa geimi järjest! Ta kasutas hästi ära asjaolu, et vastane oli küllalt ühekülgse mängustiiliga, püüdis kõiki palle lüüa eeskäega.

Siiski polnud võit veel käes, Grabher hakkas teises setis kõvasti vastu ja tegi ühe murdegi, ent edu Kontaveit käest ei andnud.

Enne mängu:

Tegemist on teisipäevase teise mänguga väljakul nr 1573. Enne seda peetakse seal meeste mäng, kus lähevad vastamisi bulgaarlane Grigor Dimitrov ja osseet Aslan Karatsev.

Kontaveit pidas Austraalias Adelaide'is peetud soojendusturniiridel kaks mängu ja kaotas need mõlemad: hiinlannale Qinwen Zhengile ja hispaanlannale Paula Badosale. Ta langes esmaspäeval avaldatud maailma edetabelis 19. kohale.

26-aastase Grabheri leiab 85. kohalt. Ta on suurema osa karjäärist veetnud maailma kolmandas sajas, tunamullu tõusis teise sajasse ning eelmise aasta lõpus esisaja lõppu.

Kontaveit ja Grabher pole varem omavahel kohtunud. Nende mängu võitja saab järgmise vastase paarist Mayar Sherif (Egiptus) – Magda Linette (Poola).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles