Ründaja Chelseale müünud Ukraina klubi aitab kodumaad 25 miljoni dollariga (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mõhhailo Mudrõk.
Mõhhailo Mudrõk. Foto: IMAGO/Sebastian Frej

Ukraina jalgpalliklubi Donetski Šahtari president Rinat Ahmetov kinnitas, et annetab osa ründaja Mõhhailo Mudrõki müügist saadud rahast sõjas olevale kodumaale.

Nimelt ostis 22-aastase Mudrõki mängijaõigused endale Londoni Chelsea, kes käis ukrainlase eest välja 100 miljonit eurot. Klubi kodulehele tehtud avalduses kinnitas aga Ahmetov, et annetab 23,1 miljonit eurot sellest projekti «Heart of Azovstal», mis toetab Ukraina sõjas hukkunute lähedasi.

«Eraldan 25 miljonit dollarit, et aidata meie sõdureid, kaitsjaid ja nende perekondi. Seda raha kasutatakse erinevate vajaduste katmiseks, alustades meditsiinilisest ravist ja psühholoogilisest toest, lõpetades spetsiifilisemate soovidega.

Projekti läbipaistvuse tagamiseks on sellel sõltumatu professionaalne tiim, kes on ühenduses Azovstali kaitsjatega, nende perekondadega, abipakkujate ja vabatahtlikega. Oleme oma sõduritele igavesti tänu võlgu!» kulges Ahmetovi avaldus.

Mudrõk lõi tänavusel hooajal Šahtari eest Ukraina kõrgliigas 12 mänguga seitse väravat. Euroopa liigas jäi mehe saldoks kuue mänguga kolm väravat. Muideks, 2020/21. hooajal jagas Mudrõk vutimuru meie koondislase Joonas Tammega, kui kuulus laenulepingu alusel Tšernigivi Desna ridadesse.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles