Teatenaiskonnast välja jäetud laskesuusataja otsustas päevapealt püssi nurka visata

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Federica Sanfilippo.
Federica Sanfilippo. Foto: ATHIT PERAWONGMETHA

Vaevalt oskasid Itaalia laskesuusatamise ninamehed ette näha, et nende Ruhpoldingu MK-etapil tehtud otsuse tagajärjel riputab üks sealseid koondislasi püssi varna. Ent just nõnda läks. 

Niimoodi talitas siis 32-aastane Federica Sanfilippo, kelle kannatuse karikas sai jaanuariga viimaks täis. 

Karjääri jooksul enam kui 174 MK-etapist osa võtnud ja korra, 2016. aastal, sprindis isegi poodiumile jõudnud itaallanna oli mullu hädas laskmisega, mistõttu pudenes kevadel koondisest välja. 

Kuivõrd 2026. aastal ootab ees aga kodune olümpia, jätkas Sanfilippo motiveeritult ikkagi treenimist ja seda oli näha ka suusarajal. Näiteks jaanuari alguses teenis ta punkte murdmaasuusatajatele mõeldud Tour de Skil, pärast mida teenis Itaalia alaliidu kutse IBU Cupi võistlustele. Seal esines Sanfilippo veelgi muljetavaldavamalt, võites Ridnau sprindi.

Seejärel ülendati itaallanna Pokljuka etapiks juba MK-sarja, kus ta tuli sprindis 47ndaks ja jälitussõidus 27ndaks. Samamoodi kuulus ta Itaalia koondisesse ka Ruhpoldingu MK-etapil, kus platseerus individuaaldistantsilt 34ndaks. Ent teatesõiduks Sanfilippo enam valikusse ei mahtunud.

See osutuski eelviimaseks piisaks Sanfilippo kannatuste karikaks. Päris viimane kukkus sinna teadmisega, et koduseks Antholzi MK-etapiks jäeti ta MK-etapile pääsevate sportlaste seast välja. 

«Minu mittevalimine Anterselva võistluseks tuli minu jaoks täieliku šokina ning mul on väga raske seda aktsepteerida. Pole lihtne ennast väljajäetuna tunda, kui oled nii palju võidelnud, et naasta. Seega langetan nüüd oma karjääri raskeima otsuse ja teen laskesuusatamisega igaveseks lõpparve,» teatas Sanfilippo väljaandele Fondo Italia antud pikas intervjuus.

Kui individuaaalselt jõudis Sanfilippo MK-sarjas poodiumile vaid korra, siis Itaalia naiskonna ridades käi ta seal veel seitse korda, tõustes kahel puhul ka pjedestaali kõrgeimale astmele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles